Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Schmidti yumurtası

fUpsY.png

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
59
14
30
LV
0

Yaklaşık 30 gün önce yumurtlayan crematogaster schmidti kraliçelerimin yumurtasında büyüme gözlemleyemedim, hala ilk günkü gibi küçükler, biraz daha mı zaman lazım yoksa bi sıkıntıları mı var anlamadım
Bu arada 10 tane kraliçe var hepsinde bu durum geçerli

Benzer konular

gulletopu

Pupa
30 Tem 2024
72
27
30
LV
0

Kış uykusu sebebiyle şuan çoğu kraliçe biyolojik saatini düşünerek üretimi yavaşlatır.

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
59
14
30
LV
0

Kış uykusundan sonra muhtemelen 1 2 veya 3 ay sonra
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kış uykusundan sonra muhtemelen 1 2 veya 3 ay sonra
Diyelim ki şu an kış uykusuna yatırdım, bu yumurtalar donmaz mı, yoksa uyku sonrası besleme yaparak yeniden mi yumurtlatıcam

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
133
138
105
Ödüller
1
LV
1

Diyelim ki şu an kış uykusuna yatırdım, bu yumurtalar donmaz mı, yoksa uyku sonrası besleme yaparak yeniden mi yumurtlatıcam
Uyku donduracak seviyede olursa kraliçe de ölür. 8-12 derece arasında tutmanız gerek sıcaklığı. Yumurtanın gelişimi yavaşlar ama ölmez. 7 altı risklidir 4 dereceden aşağıya indiğinizde zaten su molekülleri kristalleşmeye başlıyor. Donma durumuna geçiyor yani. Mefta olur hayvanlar. Uygun aralıkta 2-3 ay tutup sonrasında kademe kademe sıcaklığı artırın. Sonraki katman ile önceki arası sıcaklık farkı 10 dereceden düşük olsun. Birden 15-20 derece daha sıcak ortama koyarsanız felç geçirme ihtimali var.

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
59
14
30
LV
0

Uyku donduracak seviyede olursa kraliçe de ölür. 8-12 derece arasında tutmanız gerek sıcaklığı. Yumurtanın gelişimi yavaşlar ama ölmez. 7 altı risklidir 4 dereceden aşağıya indiğinizde zaten su molekülleri kristalleşmeye başlıyor. Donma durumuna geçiyor yani. Mefta olur hayvanlar. Uygun aralıkta 2-3 ay tutup sonrasında kademe kademe sıcaklığı artırın. Sonraki katman ile önceki arası sıcaklık farkı 10 dereceden düşük olsun. Birden 15-20 derece daha sıcak ortama koyarsanız felç geçirme ihtimali var.
O zaman bir kaç hafta daha beklerim, baktım olcak gibi değil yumurtalarla birlikte kış uykusuna yatırırım, bu sırada besleme yapmama gerek var mı

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
133
138
105
Ödüller
1
LV
1

O zaman bir kaç hafta daha beklerim, baktım olcak gibi değil yumurtalarla birlikte kış uykusuna yatırırım, bu sırada besleme yapmama gerek var mı
Öncesinde besleme yapsanız daha iyi olur. Bu an başlayın 3-5 günde bir ufak yemlerle besleyin vakti geldiğinde uykuya yatırın.

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt