İşçiler çıkıcak ama dimiKış uykusu sebebiyle şuan çoğu kraliçe biyolojik saatini düşünerek üretimi yavaşlatır.
Kış uykusundan sonra muhtemelen 1 2 veya 3 ay sonraİşçiler çıkıcak ama dimi
Kış uykusundan sonra muhtemelen 1 2 veya 3 ay sonraİşçiler çıkıcak ama dimi
Diyelim ki şu an kış uykusuna yatırdım, bu yumurtalar donmaz mı, yoksa uyku sonrası besleme yaparak yeniden mi yumurtlatıcamKış uykusundan sonra muhtemelen 1 2 veya 3 ay sonra
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Kış uykusundan sonra muhtemelen 1 2 veya 3 ay sonra
Uyku donduracak seviyede olursa kraliçe de ölür. 8-12 derece arasında tutmanız gerek sıcaklığı. Yumurtanın gelişimi yavaşlar ama ölmez. 7 altı risklidir 4 dereceden aşağıya indiğinizde zaten su molekülleri kristalleşmeye başlıyor. Donma durumuna geçiyor yani. Mefta olur hayvanlar. Uygun aralıkta 2-3 ay tutup sonrasında kademe kademe sıcaklığı artırın. Sonraki katman ile önceki arası sıcaklık farkı 10 dereceden düşük olsun. Birden 15-20 derece daha sıcak ortama koyarsanız felç geçirme ihtimali var.Diyelim ki şu an kış uykusuna yatırdım, bu yumurtalar donmaz mı, yoksa uyku sonrası besleme yaparak yeniden mi yumurtlatıcam
O zaman bir kaç hafta daha beklerim, baktım olcak gibi değil yumurtalarla birlikte kış uykusuna yatırırım, bu sırada besleme yapmama gerek var mıUyku donduracak seviyede olursa kraliçe de ölür. 8-12 derece arasında tutmanız gerek sıcaklığı. Yumurtanın gelişimi yavaşlar ama ölmez. 7 altı risklidir 4 dereceden aşağıya indiğinizde zaten su molekülleri kristalleşmeye başlıyor. Donma durumuna geçiyor yani. Mefta olur hayvanlar. Uygun aralıkta 2-3 ay tutup sonrasında kademe kademe sıcaklığı artırın. Sonraki katman ile önceki arası sıcaklık farkı 10 dereceden düşük olsun. Birden 15-20 derece daha sıcak ortama koyarsanız felç geçirme ihtimali var.
Öncesinde besleme yapsanız daha iyi olur. Bu an başlayın 3-5 günde bir ufak yemlerle besleyin vakti geldiğinde uykuya yatırın.O zaman bir kaç hafta daha beklerim, baktım olcak gibi değil yumurtalarla birlikte kış uykusuna yatırırım, bu sırada besleme yapmama gerek var mı