Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Sonbaharda bulunan kraliçelerin yumurtlamaması

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,983
1,853
475
Ödüller
20
LV
5
 
Sonbaharda bulunan kraliçelerde genel olarak karşılaşılan sorunlardan bir taneside bulunduktan sonra uzun bir süre yumurtlamamaları.. forumdaki bilgili arkadaşların tecrübelerini aktarması ile bu konuda çokça bilgilendirme yapıldı sonrasında bu olayı birde kendim araştırmak istedim, yabancı forum ve kaynaklara göz atıp araştırdığımda Eylül ve Ekim aylarında bulunan kraliçelerin özellikle Messor'larda çoğu kişi yumurtlamamasından şikayetçiydi.. sebebi ise tahminlerin ve cevapların çoğu içgüdüsel olarak karıncaların mevsimsel hava değişimlerini ve soğuk mevsimde olduklarını biliyor olmaları.. yani siz istediğiniz kadar uygun ortam koşullarını ve sıcaklığı oluştursanızda onun içgüdülerini yenemezsiniz deniliyor tabiki istisna durumlarda olmuş 22 derecede yumurtladı diyende var 30 derecede yumurtlamadı diyende.. yine Messor üzerinden devam edip örneklemek gerekirse messorlar kurak ve sıcak iklim karıncaları.. 25-30 derecede aktiviteleri devam edip yaşamlarını sürdürürler ve 20 derece altında kış uykusu hazırlıklarına başlarlar 10-15 derecede ise kış uykusuna çekilirler.. yani kraliçe eğer sonbaharda çiftleşme uçuşundan sonra yumurtlar ise bir kaç hafta sonra havaların soğuması ve kışın gelmesi ile birlikte yumurtaları geliştiremeyip büyütemeyecek olmasının farkında.. bu bilimsel birşey değil tamamen mantık çerçevesinde hobide olan arkadaşların teorisi.. bu yüzden kesin değil ama yabancı forumlarda ki arkadaşlarında genel olarak vardıkları kanı çiftleşmeden sonra kendine uygun bir yuva kazıp kışı geçirmesi için izdivaya çekilmesi.. 2-3 aylık kış uykusundan sonra Şubat sonlarına doğru yumurtladıklarına çoğu kişi şahit olmuş.. lakin bu bilgiler doğrultusunda eğer sonbahar aylarında kraliçe bulduysanız ve 10-15 gün geçtikten sonra baktığınızda halen yumurta göremiyorsanız ve kraliçenin çiftleşdiğinden eminseniz en iyi yol ekim sonlarına doğru başlamak üzere en az 2 ay kış uykusuna yatırıp sonrasını gözlemlemek olacaktır..

Evet yazının başındada dediğim gibi tamamen yabancı forumlardan konu ile alakalı dilim döndüğünce çevirip bir genelleme yaptım.. eksiğini ve fazlasını yada tecrübelerini eklemek isteyen varsada bilgilendirmesini rica ederim..
iyi forumlar :)
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt