Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Makale Sorular ve cevaplar

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
Tarantulalar konusunda hobide çok eksiğimiz var ve hala bazı basit sorunları aşmız değiliz forumda ve diğer bir çok platformda bu canlılar üzerine bir sürü rehber ve makale mevcut.. örnek 👇

ama malesef okumaktan ve araştırmaktan çok uzağız hemen kolaya kaçıp tarantulam 5 gündür yemek yemiyor, neden tünel kazıyor, neden tünelinden çıkmıyor, kabuk atmıyor vs gibi klasik sorular artık bunaltıyor desek yeridir çünkü her gün aynı soruları defalarca görmek biraz sıkıcı oluyor bu yüzden hobideki diğer tecrübeli arkadaşlar cevap vermeden sadece okuyup geçiyor.. haklı bir isyanmı bence evet çünkü cevapları daha öncesinde çok kez verilmiş onlarca bu tarz soru olduğu için tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaya eli gitmiyor kimsenin :)

eminimki hobiye başlayan herkesin tuğkanın elinde yüzünde gezdirdiği tarantulaları görüp merak ettiği ve alayım bir tane bende foto ve video çekip sosyal medyada hava atarım diye düşündüğüne yemin edebilirim ama ıspatlayamam :)

Benim hobiye başlamam 2 sene oldu ama canlı almadan önce tam 3 ay araştırdım arachnoboards forumun altını üstüne getirdim youtubede the dark den, exotics lair, tarantula collective gibi kanalların hergün onlarca videosunu izledim çünkü çok ciddi bir olay yani tarantula bana nasıl zarar verebilir ve ben ona nasıl zarar vermem gibi düşünce ile başladım hatta yetmedi onlara vereceğim un kurdu ve dubialar gibi canlı yemlerin üzerindede çokça araştırma yaptım ne sıklıkla ürerler, kaç sene yaşarlar, besin ve protein değerleri nedir, nasıl koloni kurarım vs gibi.. kendimi hazır hissettiğimde bir tarantula ve 50 tane un kurdu ile başladım şu an elimde 13 tane tarantula ve farklı canlı yem kolonilerim var bunu yazmamın sebebi ilk aldığım tarantuladan son aldığım aldım tarantulaya kadar hiç birinde forumlarda veya başka yerlerde sorunlarını dile getirip konu açmadım bildiklerimi uyguladım bilmediklerimi gidip araştırdım okudum.. zaten açtığım konularda bu canlılar üzerine rehber ve makaledir :)

Yani konuyu fazla uzatmadan şuna değinmek istiyorum hobiye başlamak ve bir canlı almaya karar verdiğinizde veya sahiplendiğinizde bol bol araştırın okuyun farklı şeyler merak edin.. sadece yem vermekle kalmayın anatomisini inceleyin, vücut dilini veya kan rengini merak edin, kaç derece soğuğa ve sıcağa dayanabilir, kaç sene yaşarlar, yem yemeden kaç ay durabilirler, içgüdüsel olarak nelere sahipler, yaşam döngüleri nasıldır gibi geniş çaplı düşünüp araştırın. Zaten bunları araştırıp öğrendinizde neden yemek yemediğini veya neden tünelde olduğunu veya başka bir sorunda neye dikkat edip neyi uygulamak gerektiğini fazlasıyla öğrenmiş olacaksınız..

Bunları yapmak ve araştırmak için İngilizce bilmenize gerek yok günümüz teknolojisinde Google oldukça iyi bir noktaya geldi çevirisi ve lens i var.. yani bir şeyi merak ettiğinizde çeviriye girip neyi öğrenmek istediğinizi yazıp arayabilirsiniz.. mesala "tarantula yemek yemeden ne kadar dayanabilir" bunu ingilizceye çevirip arattığınızda karşınınıza aşağıdaki gibi bir sürü bilgi çıkacak.. 👇
Screenshot_20230110-015554~2.png



Buraya kadar herşeyi güzel, anlayışlı ve uygun bir dille kimseyi üzmeden kırmadan küçük görmeden dile getirmek istedim.. faydası olur mu bilmem ama ben bu kadar yazı yazıp emek veriyorsam sizinde bir yerden başlamanız lazım o yüzden tekrar rica ediyorum araştırın okuyun öğrenin ve sonra öğreten siz olun arkadaşlar.. ;)

İyi hobiler ve forumlar
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt