Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber (SP#2) Autolyca Herculeana "Tegucigalpa"

UurCan

Majör
Deneyimli Hobici
8 Şub 2022
61
85
60
Ödüller
3
LV
2
 
Autolyca Herculeana
"Tegucigalpa"


Ana Vatan:
El Salvador

Dış Görünüş
Dişiler kanatsızdırlar, 12 cm-16 cm uzunluğa kadar ulaşabilirler ağırlıklı olarak kırmızı ve siyah renklerde görünürler. Sert ve katmanlı sırt görünümüne sahip canlıdır. Erkekler dişilere benzerler kanatsızlardır, vücut uzunlukları 11 cm civarlarındadırlar, renk olarak siyah daha baskın olsa da dişiler gibi kırmızı-siyah ilişkisi devam etmektedir. Kuyrukları oval ve kalındır, bu onlara savunma stratejilerinde akrep görüntüsü sağlar. Kuyruklarında savunma anında püskürtmek için spreyleri vardır ve bu gerçekten ciddi tahrişe neden olur.

Davranış
Gündüz beslenmeyi tercih etselerde gececi bir türdür, kendilerini tehdit altında hissettiklerinde kaçmaya ve sürünerek uzaklaşmaya çalışırlar köşeye sıkıştıklarında kuyruklarını kıvırırlar ve akrep görünümüne bürünürler, antenlerini şiddetle titreterek tehdit unsurunu korkutmaya çalışırlar. Son savunma stratejileri kuyruklarında tahrişe neden olacak sıvıyı püskürtüler. Çiftleşme zamanlarında yetişkin erkekler dişi için kavga ederler, tehdit altında hissetmedikleri sürece uysal bir türdür. Çocuklar için uygun canlı değildirler.

Üreme
Cinsel yolla ürerler, üremeleri kolaydır erkeğin dişiyi etkilemesi yeterli olacaktır. Dişiler yumurtalarını bırakmak için kuma (veya benzeri bir alt tabakaya) ihtiyaç duyarlar! Kumun içine küçük, düz bir delik açarlar ve sonra karınlarını başlarının üzerine bükerek bir avuç yumurtayı o deliğe bırakırlar. Daha sonra deliği tekrar kumla kapatmaya çalışırlar. Kuluçka 6 ay sürmektedir, yumurtalar beyazımsı ve kahverengi tonlarında küçük oval şekildedirler. Nem çok yüksek olmamalıdır bir kere sprey sıkıldıktan sonra yumurtaların olduğu yer kuruyana kadar sıkılmaması idealdir. Oda sıcaklığı kuluçka ve yavru canlılar için idealdir.
Çiftleşme başına ortalama 15 yumurta oluşmaktadır, bu yumurtalardan yavruların bazılarının zamanında bazılarının da daha geç çıkması oldukça yaygın ve normaldir. Erkekler yaklaşık 3 ay sonra (20 - 24°C'de), dişiler 3.5 ay sonra yetişkin olacaktır.

Beslenme
Böğürtlen, Meşe, Okaliptus, Laurel (Laurus Nobilis), Hupericum yapraklarıyla beslenirler.

Yaşam Koşulları
40*30 ebatlarında önden kapaklı teraryumlar bu tür için idealdir, hava nemi ortalama %70 civarlarında olması en sağlıklı oran olarak bilinir. Bu nemi sağlamak için teraryuma püskürtülen spreyin canlılara gelmemesi gerekir çünkü üzerlerine gelen sprey su onları çılgına çevirebilir, aşırı stres olurlar. Tabanı kum olan bir teraryum ideal olacaktır çünkü dişiler yavrularını kuma gömmeye meyillidir. Teraryumları iyi havalandırılmalıdır bu onların sağlık sorunu yaşamalarını engelleyecektir. Dekorasyon olarak kaynatılmış ve verniklenmiş dallar, sahte sarmaşıklar, oyuklu odun parçaları (kaynatılmış ve verniklenmiş) canlının mutluluğu ve doğal ortamında hissetmesine katkı sağlayacaktır. Oda sıcaklığı bu canlılar için idealdir, kışın belki (soğuk odalarda) ısıtma gerekebilir.
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt