Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber (SP#3) Heteropteryx Dilatata (Orman Perisi)

UurCan

Majör
Deneyimli Hobici
8 Şub 2022
61
85
60
Ödüller
3
LV
2
 
Heteropteryx Dilatata
(Orman Perisi)


attack.jpg


Ana Vatan
Malezya

Dış Görünüş
Bu tür diğer sopa böcekleri ya da yakın akraba böcekler gibi uzun ve ince değillerdir aksine renkleri ve iri oluşları ile en dikkat çekici ve en çok beslenen türler arasındadır. Erkek ve dişi oldukça farklıdır, yetişkin dişiler parlak yeşil, çok iri ve çok büyük bir gövdeye sahiptir. Kanatları gerçekten kısadır ve böceğin sırtına uzanır. Erkek uzun ve incedir ve kahverengi tonda bir görünümü vardır, kanatları çok uzundur ve karnına kadar uzanır. Her iki cinsiyetin başında ve vücudunda küçük sivri dikenler bulunur, ancak dişide bunlar daha fazladır. Kanatları olmasına rağmen dişiler ağırlıklarından dolayı uçamazlar. Dişiler 15 cm uzunluğa ulaşır ve dünyanın en ağır ikinci böceği olarak bilinir. Erkekler 10 cm uzunluğa ulaşırlar, oldukça hafiftirler ve uçabilirler

maalee.JPG


Davranış
Genellikle bu tür gündüzleri pasif ve geceleri aktiftir. Tehdit edildiğinde gerçekten zarar verecek bir savunma stratejisi vardır, bu nedenle çocuklar için uygun değildir. Dişi kendini tehdit altında hissettiğinde, arka ayaklarını ve karnını havada tutarken dört ön ayağı üzerinde duracaktır. Eğer ona dokunursanız, üzerlerinde çok büyük dikenler bulunan arka ayaklarını şiddetle bükerek kaldırır. Elinizi veya parmağınızı bu dikenli bacakların arasına sıkıştırdığınızda kanayabilir. Yetişkin dişiler, savunma stratejilerini sergilerken yüksek bir hışırtı sesi çıkarmak için mini kanatlarını kullanacaklardır. Bütün bu stratejiler savunmak, yırtıcıları korkutup kaçırmak içindir.

Gıda ve Beslenme:
Bir Heteropteryx dilatata beslemeye uygun yapraklar için bazı seçenekler şunlardır:
  • Böğürtlen
  • Ahududu
  • Meşe
  • Gül
  • Sarmaşık
  • Alıç
Elinizde daha iyi bir şey yoksa, marul sunulabilir.

Yaprakları asla bahçelerden,tarlalardan veya çiçekçilerden almayın, çünkü bunlar muhtemelen hayvanınıza zarar verecek kimyasallar içerir! (böcek ilaçları) Ayrıca, araç egzozu ile kirlenmiş olmaları muhtemel olduğundan, yolların yakınındaki bitkilerden kaçınmak gerekir.


Üreme
Bu tür sadece cinsel olarak çoğalabilir, bu nedenle bir dişi asla partenojenik olarak yavru üretemez. Üreme basittir çünkü erkek ve dişileri bir arada barındırabilirsiniz ve zamanı geldiğinde çiftleşeceklerdir. Heteropteryx dilatata'nın yumurtaları, oval koyu gri toplara benzer. Dişi yumurtalarını toprağa (esaret altında torf yeterlidir) bıraktığı (bazen gömebilir) için, ona her zaman torf zemin sağlamanız gerekir. Yumurtaları toplayabilir ve nemli torf dolu ayrı bir kutuya koyabilirsiniz. Torfu nemli tutun ancak küf oluşumuna izin vermeyin. Bu tür, yumurtalarının kuluçka süresinin uzun olmasıyla ünlüdür, bir yumurtanın yumurtadan çıkması 12 ila 14 ay sürebilir yumurtaların tüm bu süre boyunca nemli kalması gerekir. Yumurtaların gelişimi 25 – 28 ° C civarında daha hızlıdır. Bakımlarına göre ömürleri 2 yıldır (daha kısa olabilir).

eggs.jpg


Yaşam Koşulları
Heteropteryx dilatata boyutlarıyla karşılaştırılabilir bir teraryuma ihtiyaç duyar. Bu tür baş aşağı sarkar ve kendini aşağı atarak kabuk değiştirirler bu yüzden teraryumları boyuna uzun olmalıdır. Yetişkin bir dişi için bu, en az 45 cm yüksekliğinde ve 30 cm genişliğinde demektir. Bu canlılar çok hızlı büyüdükleri için sling halden itibaren böyle bir teraryum hazırlamanız sürekli olarak canlınıza yeni teraryumlar alıp masrafa girmenizden daha iyi olacaktır. Hem uzun süre boyunca sabit teraryumda yaşaması canlınızın yaşam alanını benimsemesi, mutluluğunun artmasına ve daha az strese girmesine neden olacaktır. Sıcaklık 20°C ile 30°C arasında değişebilir. Bu tür için oda sıcaklığı iyidir, ancak düşük sıcaklıklarda tutulursa büyüme gecikebilir. Bu türün yüksek hava nemine ihtiyacı vardır, ortalama olarak %70 civarındadır haftanın beş günü bir sprey su sıkılabilir. Önden kapaklı cam teraryumlar kullanmanız önerilir çünkü canlı günün çoğunluğunu teraryumun üst kısmında asılı durarak geçirebilir. Stresi azaltmak, canlınızın ömrünü uzatmak ve doğal davranışları teşvik etmek için, teraryumun içinde tırmanmak ve saklanmak için dekorlara ihtiyaç vardır. Teraryumunuzu nasıl düzenlerseniz düzenleyin, kabuk atımı sırasında canlınızın iki katı boyunda kullanmak için üstte yeterli açık alan bıraktığınızdan emin olun.
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt