Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Sultan Papağanı (Nymphicus Hollandicus)

Faisoulfy

Yumurta
Emektar
Deneyimli Hobici
21 Ocak 2022
24
21
15
Ödüller
3
LV
2
 
sultan.jpg
Latince Adı : Nymphicus Hollandicus

Türkçe Adı : Sultan Papağanı

Boy : Bilimsel adları Nymphicus Hollandicus olan Sultan Papağanı Kakadular familyasına aittirler. Boyları genellikle 28-34 cm olur.
1200x627-1618294679937.jpg
Bulunduğu Bölge : Avustralya kökenli olan Sultan Papağanları, Türkiye'de beslenen papağan türleri arasında en yaygın olandır.

Irk/Tür : Sultan papağanı (Latince: Nymphicus hollandicus), kakadugiller (Cacatuidae) familyasından sarı beyaz ve gri renklere sahip bir kakadu türü.

Beslenme : Ana besinlerini darı, çekirdek, kuru incir içi,havuç, armut sapı, kiraz sapı v.b besinlerini oluşturur. Erkeklerin taklit yeteneği vardır. Çekirdek ve dal darı gibi yiyecekler vererek insanlara alıştırılabilirler.

Yaşam Alanları : Kalabalığı severler, kafeste kapalı kalmaktan hiç hoşlanmazlar, erkeklerin çeneleri çok kuvvetlidir.
kulucka-donemi.jpg
Üreme/Çiftleşme/Kuluçka : Genellikle bir yaşını geçtikten sonraki dönemlerde çiftleşme isteklerini davranışlarıyla belli ederler. kuyruğunu havaya kaldırıp başını öne eğiyor ve çömeliyorsa bu onun çiftleşme isteğini gösterir. Hatta bu dönemlerinde kafes tabanında kızgınlık yumurtası yani boş yumurta görmeniz olasıdır.Yumurtlama için oda sıcaklığının 25-30 derece ve nem oranının %55'lerde bulunması gerekir. Çiftleşme sonrasında 15 gün geçince dişi Sultan papağanı yumurtlar ve bir gün ara ile ortalama 4 yumurtlama gerçekleştirir.

Evcilleştirme : Sultan papağanınızın güvenini kazanmanın birinci şartı ile onu zorlamamak, zorla yakalamamak ve korkutmamaktan geçer. Kuşunuz eve ilk geldiğinde onu on gün kadar salmayın. Hatta evcilleştirme eğitimi bitene kadar salmamanızı tavsiye ederim. Sultan papağanlarında yem seçerken içerisinde buğday, beyaz darı, sarı darı, kırmızı darı, ay çekirdeği ve kara buğday bulunan yemlerden seçilmesine dikkat edilmelidir. Sultan papağanlarının en sevdiği yiyecek darı dalıdır. Bunlar dışında ay çekirdeği de en sevdiği besinlerden birisidir.
kusarkadasim-sultan-papagani-3-boyutlu-yastik-kuslu-hediye__0209190611269593.jpg
Renk/Konuşma : Sultan Papağanlarının beyaz, sarı ve gri renkleri bulunmaktadır. Yanaklarında ve kulaklarının belli kısımlarında turuncu tüylerin bulunması onları diğer türlerinden kolaylıkla ayırt edilebilmeyi sağlamaktadır. Evde beslenen diğer kuş türlerine göre konuşmaya ve evcilleştirilmeye daha yatkındırlar. Sizle oyun oynamayı severler ve çok sakindirler. Genel olarak insanlarla kısa zamanda alışırlar ve insanlarla yaşamayı severler.


Yaşama Süreleri : 15 yıl yaşayabilen bu kuş türünün yaşam süreleri iyi bakımla 22 yıla kadar çıkabilmektedir.
sultan-papagani-ozellikleri-ve-bakimi-4.jpg
Bilinmeyenler : (-)

Genel Bilgiler :Sultan papağanı Genel Özellikleri
  • Genelde gri, beyaz, sarı renktedirler.
  • Küçük boyutludur.
  • Ortalama ömrü 20 yıldır.
  • Konuşabilir, ıslık çalabilir.
  • Sıcakkanlı ve sosyal canlılardır.

KAYNAKLAR : https://www.petburada.com/blog/icerik/sultan-papagani,https://tr.wikipedia.org/wiki/Sultan_papağanı,
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt