Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Asya Tanzanian Red Clawed Scorpion Pandinus cavimanus

kubilay kaplan

Asker
Emektar
Deneyimli Hobici
8 Haz 2020
210
213
180
Ödüller
5
LV
2
 
Tanzanian Red Clawed Scorpion
Pandinus cavimanus


1621776209809.png



Tanzanya Kırmızı Pençeli Akrep, görünüş olarak İmparator Akrep'e benzer, ancak biraz daha agresif bir türdür.

Boyutları: Genellikle İmparator Akreplerinden daha küçüktür ve 9-12,5 cm civarında bir boyuta ulaşır.

Yayılış Alanları: Afrika, Tanzanya'nın nemli yağmur ormanlarında yaşarken bulunurlar. Saklanmayı severler ve kayaların, düşmüş kütüklerin altında veya sığ yuvalarda bulunurlar.

Teraryum: Akrepler çok büyük yaşam alanlarına ihtiyaç duymazlar, teraryum içerisinde kabuk atmalarını kolaylaştırmak amacı ile kayalar, kütük gibi materyaller kullanılmalı. Teraryum içerisinde en az 2 3 cm de taban malzemesi bulundurulmalı.

Taban malzemesi: Hindistan cevizi, steril çiçek torfu, turba yosunu kullanılabilir.

Sıcaklık: 24-28C arasında olmalıdır.

Nem: % 75-80 aralığında olmalıdır, gün aşırı fısfıs ile nemlendirme sağlanabilir. Küçük bir sığ su kabı da eklenebilir, eğer sling akrebiniz var ise boğulmasını önlemek için su kabına ufak çakıl taşları koyabilirsiniz. Bazı hobiciler pamuk da koyabilirsiniz diyor fakat ben önermiyorum akrep pamuğa yapışıp ölebiliyor.

Beslenme: Çekirge, morio kurdu, un kurdu, cırcır, hamam böcekleri ile beslenebilir. Slingler 1-2 günde bir, yetişkinler ise 3-4 günde bir beslenmelidir. Bir arada koloni halinde beslenmemeli yamyamlık özelikleri olabiliyor.

Bu çeviri KarıncaDünyası foruma aittir izinsiz alıntı yapılamaz
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt