Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Amerika Tapinoma Sessile (Kokulu Ev Karıncası)

Faisoulfy

Yumurta
Emektar
Deneyimli Hobici
21 Ocak 2022
24
21
15
Ödüller
3
LV
2
 
indir (4).jpegindir (5).jpegindir (6).jpeg

Latince İsim: Tapinoma Sessile

Türkçe İsim: Kokulu Ev Karıncası

Zorluk Seviyesi: Kolay

Bulunduğu Bölgeler: T. sessile , Kuzey Amerika'ya özgüdür ve güney Kanada'dan kuzey Meksika'ya kadar uzanır, ancak güneybatı çöllerinde daha az yaygındır.

Yaşam Alanı: T. sessilie Bu tür son derece uyarlanabilir, çok çeşitli alanlarda yuva yapar ve çok sayıda habitatta bulunur. Açık toprakta, taşların ve kütüklerin altında veya ölü ağaçta, gevşek ağaç kabuğunun altında, bitki boşluklarında veya bitki safralarında, yaprak ve çöp yığınlarının altında ve hatta kuş yuvalarında yuva yapar.

Koloni Yapısı: Diğer birçok karıncada olduğu gibi, T. sessile eusosyaldir . Bu, üremeye dayalı iş bölümü, gençlerin ortak bakımı ve örtüşen nesiller ile karakterize edilir.

Koloni Boyutu: Kolonilerin büyüklükleri birkaç yüz ile on binlerce birey arasında değişir. Büyük kolonilerde genellikle birden fazla kraliçe bulunur.

Kraliçe Boyutu: 4,5 - 5mm

Kraliçe rengi: Siyah

İşçi Boyutu: 2 - 4mm

İşçi Rengi: Siyah

Prens Boyutu: 4 - 4,5mm

Prens Rengi: Kahverengi

Asker Üretimi: Yok

Beslenme: Şekerli Su ,Bal ve Çeşitli Böcekler

Nem: Outworld'de: Yaşam Alanı: 30-50%

Sıcaklık: Outworld' de : Yaşam Alanı: 18-28 °C

Kış Uykusu: Var

Formicarium Boyutu: -

Formicarium Bakımı: -

Çiftleşme Uçuşu: Mayıs - Haziran

Açıklama: T. sessilie, rengi kahverengiden siyaha değişen ve uzunluğu 1 ⁄ 16 ile 16 arasında değişen küçük bir karıncadır .1 ⁄ 8 inç (1,5–3,2 mm). Bu karıncalar ezildiklerinde, "kokuşmuş karınca" takma adlarına yol açan bir koku bırakırlar.

Karnının gaster kısmı, bu türün karnındaki yaprak sapının doğrudan üstüne oturur ve bu da onları diğer küçük, koyu renkli, istilacı karıncalardan ayırmaya yardımcı olur. T. sessile'nin yandan görünüşü (aşağıda) ve tipik bir karınca gövdesinin bir diyagramı (altta) karşılaştırması, T. sessile'nin gasterinin yaprak sapının üzerine nasıl oturduğunu göstermektedir. Bu, çok küçük bir yaprak sapına ve gasterin aşağıya dönük olmasına yol açar. Anal gözenek daha sonra distale doğru değil ventral olarak (karna doğru) açılır. Antenleri 12 segmentlidir . Kraliçeler 11-26 gün arasında kuluçkaya yatan yumurtaları bırakırlar. Yumurtadan çıktıktan sonra, larva aşaması 13-29 gün arasında sürer ve pupa öncesi ve pupa aşamaları 10-24 gün arasında sürer. Karıncaların ömrü hakkında çok az şey biliniyor, ancak kraliçelerin en az 8 ay (ve muhtemelen çok daha uzun), işçilerin en az birkaç ay yaşadığı (ve kraliçeler kadar uzun yaşamanın her belirtisini gösterdiği) gösterilmiş olsa da , erkeklerin sadece yaklaşık bir hafta yaşadığı görülüyor.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt