Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Tarantula hobisine yeni başlayanlar için hatalar

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 

Başlangıç hataları​

Ne kadar iyi denerseniz deneyin, başlangıç hataları her öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Bununla birlikte, çoğu durumda insan hatalarından muzdarip olan örümcektir. Hiç kimse mükemmel doğmaz, ama bilgili bir adam 2 değerindedir.

Örümcek satın almadan önce araştırma eksikliği

Hobiye girerken körü körüne tarantula almayın. Örümceğin hayranı olmadığınız ve/veya örümceğe ihtiyaç duyduğu ortam koşullarını sağlayamadığınız ortaya çıkarsa, her iki taraf için de çok yazık olur. Dünya Örümcek Kataloğu'ndaki bilimsel makaleleri okuyun, Karınca Dünyası'na üye olun, kitap okuyun ve hepsinden önemlisi forumumuzu takip edin. Ancak özellikle yeni başlayan biri olarak, bakım sayfalarına ek olarak, tarantula ve yaşam döngüsü, av hayvanları, teraryumlar, anatomi, ilk yardım ve tarantula hakkında sayfalara bir göz atın.

Kötü teraryum seçimi

Farklı tarantulaların farklı yaşam tarzları ve farklı ihtiyaçları vardır. Kuş örümceğinin türüne göre farklı bir teraryum önerilir. Örneğin, karasal kuş örümcekleri, ağaçtan kuş örümceklerinin aksine, yükseklikten daha fazla yüzeye ihtiyaç duyar. Örümcekler havalandırma deliklerine sıkıştıklarında bir bacağını kaybedebilir ve özellikle karasal kuş örümcekleri teraryumun çok yüksek olması durumunda tehlikeli düşmelere maruz kalabilirler. Pyrabora, Avicularia ve Caribena spp. için Terraria. çapraz havalandırma gerekir. Kapakları kilitleyin ve plastik kutular kullanıyorsanız, örümceğin kendi yaptığınız havalandırma deliklerinden kaçmadığından emin olun.

• Teraryumun tehlikeli ve gerçekçi olmayan düzeni

Kaktüsler de dahil olmak üzere keskin uçlu tüm nesnelerden kaçının ve her şeyin sabit olduğundan emin olun . İyi bir saklanma yeri örümceğin tamamen saklanabileceği bir lüks değildir. Yeraltında yaşamayan hayvanlar için de yeterli miktarda substrat sağlayın. Bazı durumlarda, ağaç sakinleri daha genç yaşta yaşamaya ve/veya zemine çok yakın oyuk açmaya başlar. Diğer durumlarda, dipte yaşayanlar bazen kendilerini daha sık gömmeye cesaret ederler. Onları fırsatlardan mahrum etmeyin. Kazmak için yeterli alt tabaka sunacak mısınız? Bu nedenle, talaşlarla dolu bir kap veya hindistancevizi ile dolu kalın bir üst tabaka (fotoğrafta görüldüğü gibi) bu nedenle hiçbir şekilde kabul edilemez. Ancak hindistan cevizi teraryumda 1 veya daha fazla yerde nemi biraz daha uzun süre tutmaya hizmet edebilir.

IMG_20220401_144727.jpg

• Örümcek alırken sorumluluk eksikliği

Çeşitli nedenlerle, amatör hobiler genellikle nadir, potansiyel olarak tehlikeli ve/veya büyük örümcekleri tercih eder. Pahalı örümcekler de genellikle istek listesinde üst sıralarda yer alır. Anlaşılabilir. Bu hobide x sayıda hayvan herkesin ilgisini çekiyor. Bununla birlikte, bir kişiyi elde tutma motivasyonu genellikle kişisel yeteneklerin üzerine çıkar. Bir örümceğe bakmaya hazır olduğunuzdan emin olun. Bilinçli olarak tehlike arayan veya sadece gösteriş yapmak isteyenlerin aksine, içgüdülerinizi ve zihninizi dinleyin. Aynı kural hızla büyüyen koleksiyonlar için de geçerlidir.

• Örümcek satın aldıktan sonra soruşturma eksikliği

Hobi konusunda ortalıkta dolaşan birkaç efsan var. Sadece biraz okuyarak ve tarantulaların davranışlarını anlamayı ve saygı duymayı öğrenerek hepimiz bu vahşi hikayeleri dünyadan çıkarmaya katkıda bulunabiliriz.

Kötü çevre koşulları

Örümcekler çevrelerine en iyi şekilde uyarlanmıştır. Onları camdan bir kafese koyarak daha iyi yerler arama fırsatından mahrum bırakıyoruz. Örümcekleri yanlış barındırırsak ölebilir veya tüy dökme işlemi sırasında ciddi sorunlar yaşayabilirler. Bu kategorideki tipik bir örümcek , cins içinde nispeten nemli bir teraryumda tutulan tek örümcek olan Brachypelma albopilosum'dur. Çoğu zaman "all" Brachypelma spp. kuru tutulmalıdır. Bununla birikte, Cariben versicolor genellikle genellemelerin kurbanıdır. Örneğin, ağaç örümcekleri genellikle biraz daha nemli tutulur, ancak Caribena versicolor teraryum çok nemliyse genç yaşta oldukça kolay ölür. Yerel iklimin analizi, güneşten yeryüzüne giden yolu kapatan yoğun ağaç örtüsünü çok az hesaba kattığından, sıcaklıklar da sıklıkla abartılıyor. Bu kategorideki tipik bir örümcek Theraphosa stirmi'dir.

Su yok

Süngerler veya jeller genellikle yeni başlayanların teraryumlarında bulunur. Bununla birlikte, örümcekler su içerler, bu da bu kolaylık çözümlerinin etkilerini kaçırdığı anlamına gelir. Kafese yeterince püskürtün ve/veya teraryuma tatlı su içeren bir kap sağlayın. Süngerler, sonuçları hiçbir şekilde biz insanlar için bilinmeyen bakterileri çeker.

• Bencillik > saygı

Örümcekler, vahşi doğanın zorlu yaşamına dayanacak şekilde oluşturulmuş yalnız yaratıklar, küçük tanklardır. Bir tarantulanın amaçsızca rahatsız edilmesi sadece kendinizi memnun etmek için yapılır, bu sayede hayvanın yaşam tarzına saygı göstermezsiniz. Teraryumları çok fazla yeniden dekore etmeyecekseniz, örümceklerin teraryumlarını yenileyebileceklerini kabul edin, pencerelere tıklamayın ve fotoğrafınıza ekstra bir prestij kazandırmak için örümcekleri tanıdık ortamlarından çıkarmayın.

• Tarantulalarla uğraşmak​

Çoğu zaman, amatör hobiciler, örümceği idare etmek istedikleri için belirli bir örümceği satın alma seçimini yaparlar. Ancak bu, tarantula'nın tanıdık yaşam tarzına doğrudan aykırıdır. Örümceğin bundan hoşlandığını söyleyerek aslında kendi vicdanınızı rahatlatmaktan fazlasını yapmış oluyorsunuz. Eğitsel nedenler de dahil olmak üzere yalnızca istisnai durumlarda tarantulaların kullanımı deneyimli hobiciler tarafından açıklanabilir. Aksi takdirde, her iki taraf için de sorumsuz ve potansiyel olarak tehlikelidir.

• Tüy dökmeleri sırasında örümcekleri rahatsız edin​

Örümcekler tüy döker. Her zaman olması gerekmese de, genellikle örümcek bunun için sırtını döner. Özellikle Afrika örümcekleri bazen karınlarında tüy dökerler. Örümcekler bu süre zarfında çok savunmasızdır ve hak ettikleri dinlenme verilmezse ölebilirler. Çoğu zaman, acemi hobicilerin, tüy dökümünün çok yavaş ilerlediği izlenimini edindiklerinde örümceklere su püskürttüğünü görürüz. Bununla, süreci bitirmek için örümceği nemlendirirler, ancak bu damlalar rahatsızlık dışında hiçbir fark yaratmaz.

• Aşırı büyük canlı yemleri beslemek​

Genel bir kural, ideal canlı yemkin karın ile aynı büyüklükte olmasıdır. Bununla birlikte, bazı örümcekler daha büyük canlı yemleri güvenle idare edebilir, ancak bu hayvanlar arasında büyük farklılıklar gösterebilir. Bunu tahmin etmek ve izlemek sahibine kalmıştır. Yeni başlayanlar bazen fareler gibi kemirgenleri beslemeye cesaret edebilirler. Bu bazen daha sonra bir oruç dönemi olması şartıyla mümkündür, ancak gerekli değildir. Çoğu zaman bu, iyi itibarı için savaşan bir hobi için daha yıkıcı olan sansasyonalizme gelir.

• Çok sık besleyin​

Şahsen, soğuk dönemlerde küçükleri 2 haftada bir, büyük hayvanları ise 3 haftada bir besliyorum. Hava ısındığında 2 besleme arasındaki süreyi yarıya indiriyorum Arada, temiz suya sürekli erişim sağlıyorum. Bazı yeni başlayanlar örümceklerini haftada 2 ila 3 kez besler. Bu, örümceğin çok hızlı büyümesine, çok hızlı olgunlaşmasına ve muhtemelen çok erken ölmesine neden olan acemi sahibinin tükenmez coşkusunun doğrudan bir sonucudur.

• Tüy dökümünden sonra çok erken besleme​

Örümcekler tüy dökümünden sonra sertleşmelidir. Kırmızı chelicerae da tekrar parlak siyah olana kadar daha güçlü hale gelmelidir. Bu arada örümceği beslememeniz tavsiye edilir. Böylece olası kazaları önlemiş olursunuz. Örümcek yavrularını tekrar beslemeden önce bir hafta bekleyin. Daha büyük hayvanları bir ödülle ödüllendirmek için 2 haftaya kadar bekleyin. Bu arada, örümceğin temiz suya sürekli erişimi olduğundan emin olun.

• Canlı yemlerini kafeslerden çıkarmayın​

Canlı yemi verdikten 24 saat sonra canlı yemi teraryumdan çıkarın. Canlı yemi reddetmek, ortaya çıkan bir tüy dökümü anlamına gelebilir, bu nedenle tüm stres faktörlerinin nötralize edilmesi gerekir. Canlı yemi yerinde bırakmak kötü tüy dökümüne ve hatta ölüme neden olabilir.

• Vahşi canlı yem verin​

Dikkat. Zararsız görünüyor, ancak vahşi doğadan gelen hayvanlar parazit ve bakteri taşıyabilir.
_______________________________________________

Lütfen sizde bu hatalara düşmeyiniz​

_______________________________________________

Karınca Dünyası​

Karınca Dünyası - Karınca ve Egzotik Canlı Hobilerine Açılan Kapı
 
Son düzenleme:

Benzer konular

UurCan

Majör
Deneyimli Hobici
8 Şub 2022
61
85
60
Ödüller
3
LV
2
 
Gerçekten cok yararlı bir kaynak olmuş bu hobiye yeni başlayanların bu tarz bir yazıya çok ihtiyacı vardı eline sağlık, bu yazıdan dahası bu hobinin içinde olan üyelerimizle de birebir sohbetlerle bu hobiyi tanımalarına vesile olacağına inandığımız discord sunucumuza da hobide ki yeni üyelerimizi bekleriz. İyi forumlar ?
 

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
Gerçekten cok yararlı bir kaynak olmuş bu hobiye yeni başlayanların bu tarz bir yazıya çok ihtiyacı vardı eline sağlık, bu yazıdan dahası bu hobinin içinde olan üyelerimizle de birebir sohbetlerle bu hobiyi tanımalarına vesile olacağına inandığımız discord sunucumuza da hobide ki yeni üyelerimizi bekleriz. İyi forumlar ?
Teşekkür ederim :)
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Hocam çok güzel bir yazı daha olmuş. Konu ile alakasız ancak genel olarak durum konusunda iki düşüncemi paylaşmak istiyorum.
* Toplum olarak maalesef okumayı değil kulaktan dolma bilgiler ile yada hiç araştırma yapmadan "ne var ki bakarım" gibi bir zihniyet ile ev arkadaşı alıyoruz (hangi cins yada tür hayvan olursa olsun). Buda bir süre sonra sorunlara yada sıkılmalara sebep oluyor. Bu ya canlının ölümü yada canlının sokağa atılması ile son buluyor. (Kedi ve köpekler gibi)
* Her okuduğum bilgi kendi adıma heyecanlandırıyor ve yeni sorulara sebep oluyor. Veya kendi adıma bazen yazılanı eksik bilgimden dolayı tam anlayamadığım da oluyor. :)
 

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
Öncelikle teşekkuir ederim, evet bazı arkadaşlar heveslenip bir canlı alıyor ancak bakamadığı için canlı ya ölüyor yada dediğiniz gibi sokağa atılıyor.
Bu duruma düşmemek için yeterince bilgili olması lazım.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt