Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Tarantula Hobiye Giriş/1

KertemeyenKele

Asker
Yasaklanmış Üye
2 Nis 2020
286
254
180
Ödüller
4
LV
2
 
TARANTULALAR ZEHİRLİ MİDİR
Tarantula türlerinin hepsi zehirlidir fakat zehir etkiler canlı boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Hiçbir tarantula zehri insanı öldüremez fakat buna alarjik durumlar dahil değildir. Ama alerjinin yok diye gaza gelmemek gerekir. Dişleri gayet can acıtabilir.

BAŞLANGIÇ İÇİN TÜR SEÇİMİ
Başlangıç türü her hobici için çok önemlidir çünkü bir ağaç türü yada bir tünel türü bazı yer türleri kadar yavaş ve sakin olmayabilirler birden göz önünden kaybolabilir ve deneyimsiz bir hobiciyseniz canlınızı yakalamakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden bu hobiye başlayan kişilerin yer türleriyle ve genelde yeni dünya türleriyle başlamaları önerilir. Tabi bu yer türlerinin hepsi sakin ve yavaş anlamına gelmemektedir. Genelde yeni başlayan hobicilere hızlı büyüyen ve diğerlerine nispeten sakin olan türler önerilir.

KABUK SÜRECİ
Tarantulalar doğaları gereği büyümek ve uzullarını yenilemek için kabuk değiştirirler. Bu sürec hem hobiciyi hem de tarantulayı strese sokan bir süreçtir. Bu süreci anlamanın birkaç yolu vardır
*Tarantula yemekten kesilebilir
*Abdomende kelleşme olabilir
*
Rahat kabuk değiştirebilmek için ağ örebilir
*
Renkleri solabilir
Bu durumlarla karşı karşıya kalırsanız yapmanız gerekenler çok kolaydır. Kabuk değiştirdiğinden eminseniz besleme yapmamalısınız bu canlınızı strese sokar. Bu süre 1 ay 2 ay gibi zamanı da bulabilir. Bu sürede teraryumda canlı yem bırakmamanız gerekir. Sorunsuz bir şekilde kabuk attıktan sonra ise en az 1 hafta besleme yapmamanız gerekir.

TARANTULALAR NE TÜR YEMLER İLE BESLENİR
Tarantulalar piyasada bulabileceğiniz bütün canlı yemlerile beslenebilir ama önemli olan 1 canlı yem alıp besleme yapmak değildir, sürekli bir şekilde karma besleme yapmanız gerekir bu da canlınızın sağlıklı olmasını sağlar.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt