Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Tarantula Hobiye Giriş/2

KertemeyenKele

Asker
Yasaklanmış Üye
2 Nis 2020
286
254
180
Ödüller
4
LV
2
 
İlk türümüzü seçtiğimize göre artık teraryum hazırlığı ve önemli noktalara geçebiliriz
Her tarantula için teraryum seçimi farklı olup teraryumunda farklı özellikleri olması gerekebilir. Mesela ağaç türü bir tarantula için teraryuma dal parçası yada çöp şiş koymak canlının kendisine rahat bir yuva yapma imkanı sağlar. Her tür için farklı tercihler yaparız . Teraryum seçiminide yer tünel ve ağaç olmak üzere 3e ayırırız.

Yer türleri

Bazı yer türleri fırsatçı kazıcı olma özelliği taşır bu yüzden torf oranını bir miktar fazla tutmamız gerekebilir. Teraryum kare tarzı olabilir. Bunun haricindekiler standart canlı boyutunun 4 5 katı teraryumlar (sling bireyler için) idealdir. Torf miktarı ise küçük kaplar için 4/1 yeterlidir. Teraryuma su kabı koymanız sizin yararınıza olur. Bazı çalı türleri haricinde teraryuma dal yapay bitki tarzı şeyler koymanıza gerek yoktur . Juve, subadult ve adult boylara ulaştığında saklanma alanı yapmanız iyi olur.

Tünel türleri

Tünel türleri torfun içine yuva yaptıkları için torf oranını yüksek tutmamız gerekir oran vermek gerekirse 4/3 gibi bir oran yeterli olacaktır. Teraryumunuzu kare değilde dikdöretgen (dik bir şekilde) kutu seçmeniz gerekir. Teraryumu yine canlı boyuyla orantılı tutmayı unutmamak gerekir. Ekstra bir süs dal parçası vb. gerek duymaz.

Ağaç türleri

Bu tür dekorasyonu sever çünkü yoğun ağ ördüklerini görebilirsiniz. Teraryum yine dikdörten seçilmelidir torf oranı yer türündeki gibi 4/1 oranında olması idealdir. Dal parçaları koymanız veya yapay bitki koymanız canlınız için önemlidir. Teraryumda su kabı bulundurmak gerekir. Çoğu ağaç türü bol nem sever.

Teraryum hazırlanırken hava delikleri en önemlisidir. Yanlardan hava delikleri açmanız mite oluşumunu önlemesi için önemlidir. Bu şartları sağladığınızda gerisi canlınıza kalmıştır.

İyi hobiler
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt