Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Tarantulalarda DKS rahatsızlığı

kubilay kaplan

Asker
Emektar
Deneyimli Hobici
8 Haz 2020
210
213
180
Ödüller
5
LV
2
 
DKS

Belirtileri: sarsıntılı hareketler, koordinasyon kaybı ve yemek yiyememe ile karakterize bir dizi semptomdur. Çoğu zaman tarantulanın ölümüyle sonuçlanır. Dks nin neyden kaynaklandığını henüz bilinmemektedir, konu hakkında bir çok fikir bulunmaktadır.


Tedavi: Dks’nin sebebinin ne olduğu bilinmediğinden dolayı tedavisi konusunda da belirli bir ilaç veya yöntem bulunmamaktadır. Bazı hobicilerin tacrübeleri ile; Dks yi atlamak amacıyla tarantulaya kabuk attırmak gerekmektedir. Canlıyı besleyerek canlının kabuk atmasına yardımcı olmak ayrıca canlının buluğu ortamın sıcaklığını artırmak karanlık sessiz ( sessizlikten kastım titreşimin olmadığı bir ortam )bir yerde bakımına devem edilmeli. Dks ye yakalanmış canlı bazı durumlarda tek başına beslenemiyor bu durumda canlıya yardımcı olmak gerekir örnek olarak un kurtlarının iç sıvısını boşaltıp şırınga ile canlının ağzına damla şeklinde bırakılmalı, eğer ki tek başıma beslenecek durumda ise un kurdunu cımbız ile tarantulanın ağzına götürerek tarantulanın un kurdunu alması sağlanmalı.

Yapmış olduğumuz hobiden dolayı bir canın sorumluluğunu alıyoruz bunun bilincinde olup onlara en iyi bakım koşullarını oluşturmalıyız, onların sağlığını tehlikeye sokacak her türlü eylemden uzak durmalıyız. Canlıların bulunduğu oda da hiçbir kimyasal ürün kullanılmamalıdır çoğu genç hobici bu durumu göz ardı eder ya da bu konu hakkında bilgisi bulunmuyor aksine bu konu oldukça hayati öneme sahip bir konudur.

Son olarak dks hakkında ilk defa yazılmış bilimsel bir makale bulunuyor içeriği hakkında bir bilgim yok okumak isteyen arkadaşlar olursa 105 DOLAR karşılığında alıp okuyabilir.

Makalenin linki: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17415349.2018.1484677?scroll=top&needAccess=true




1621589323363.png


Bu yazı forumumuzun çok değerli bir üyesinin yılların getirdiği tecrübesiyle, kısa ve anlaşılır bir biçimdeki yazısıdır.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt