Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Makale Tarantulaların Vücut Dili

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,979
1,849
475
Ödüller
20
LV
5
 
Bu makalede tarantulaların vücut olarak farklı duruşlar sergilediğinde bu duruşların ne anlama geldiğini öğreneceğiz buda onun ruh halini ve bir sonraki hamlesini anlamanıza yardımcı olabilir.

Rahat duruş :
images (22).jpeg


Tarantula'nız bacakları tamamen açık, karnı ve gövdesi düz bir şekilde yerde oturuyorsa, bu onun huzurlu ve rahat olduğu anlamına gelir çevresiyle barışıktır..

İlk uyarı duruşu :
images (23).jpeg


Herhangi bir şey'e hafifçe sinirlenen bir tarantula, pasif bir savunma duruşu benimser. ön iki bacağını hafif kaldırdığında, bu potansiyel bir tehdit için ilk uyarı olarak kabul edilir. Bu duruşta tarantulanın vücudu rahattır ancak durum göz açıp kapayıncaya kadar değişebilir.. dikkatli olmaya yaklaşmaya özen gösterin

Tehditkar duruş :
images (24).jpeg


Bir tarantula, iki bacağı ve pedipalplerini tamamen havaya doğru kaldırmış ve göğüs kafesi ile dişlerini size göstererek şah pozisyonunda duruyorsa, çok geçmeden belli bir mesafe uzaklaşın. bu onun ciddi şekilde gergin olduğunu gösterir. Bu agresif duruş genellikle bir saldırının habercisidir. Çoğu tarantula çabuk ısırmaz, ancak biri bu durumda tarantulaya yaklaşmaya çalışırsa, muhtemelen kızgın dişler hissedecektir. Eski dünya tarantulalarının (Afrika ve Asya) Yeni dünya tarantulalarından (Kuzey, Orta ve Güney Amerika) daha fazla ısırması olasıdır çünkü Eski Dünya tarantulalarının savunma olarak kullanacakları bombalama tüyleri yoktur..

Bombalama duruşu :
tarantula-bites (2).jpg


Eğer tarantula poposunu size doğru çevirmiş ve arka ayaklarını kaldırıp poposuna yaklaştırmış ise bu onun bombalama yapmak için hazır olduğunu gösterir. Bu Yeni Dünya tarantulaları için bir savunma aracıdır ve Brachypelma türleri bu savunma mekanizmasına diğerlerinden daha hızlı başvurmasıyla bilinir.

İçeri çekilmiş uzuvlar :
images (25).jpeg


Savunma duruşlarından bir diğeridir ve tüm uzuvlarını karnına doğru çeker bu tarantulanın saldırmak yerine bir tehditten rahatsız olduğu için kendini gizlemek istemesi ve aynı zamanda stresste olduğu belirtisidir..

Havaya kalkık abdomen :
images (26).jpeg


Eğer tarantulanız abdomeni havaya kalkık şekilde duruyorsa bu onun tehdit algıladığını ve bir sonraki hamlesini yapmak için hazır olduğunu gösterir..

Death curl (ölüm kıvrımı) :
images (27).jpeg


Eğer tarantulanızı bacaklarını tamamen kıvırıp karnına gövdesine doğru çekmiş olarak görürseniz bu onun nem ve su kaybına uğradığını ve sağlığı tehlikede olduğunu gösterir.. bu durumda özel bir bakıma almanız gerekir.

Kabuk değiştirme :
images (28).jpeg


Eğer tarantulayı teraryumun herhangi yerinde bir ağ'ın üzerinde ters dönmüş haraketsiz şekilde görürseniz paniklemeyin kabuk atmak için hazırlanıyor ve bu durumda rahatsız ve müdahale etmeyin..


*******************************************

Buraya kadar önemli olan vücut dillerini duruşlarını resimlerle ilerleyerek anlattık bundan sonrakiler ise basit olduğu için yazı ile devam edebiliriz..

1-) Yeni edindiğiniz aldığınız tarantula teraryumda durmadan haraket edip geziyorsa normal bir durumdur yeni yerini ve yaşam alanını tanımaya alışmaya, çalışıyordur.. özellikle ağaç türlerinde sık görülen bir durumdur

2-) Tarantulalar kendilerini temizleyebilir bunun içinde bacaklarını kullanırlar. Eğer tarantulanızı bacaklarını ısırır gibi görürseniz endişelenmeyin bazen ulaşılması zor yerleri temizlemek için vücutlarını gerçekten bükmeleri gerekir ve ayaklarını yalayıp vücuduna sürterek parazitleri yok eder.

3-) Haraketleri oldukça yavaş, yuvasında uzun vakit geçiriyor, uzuvları ve abdomenin renkleri solmuşsa ve verilen yemleri red ediyorsa bu onun kabuk değiştirme sürecine girdiğini gösterir..

4-) Tarantulanız yer türü ve zeminde durmak yerine sürekli yüksek yerlerde geziyor ve duruyorsa zemin fazla nemlidir veya mite, küf problemi olabilir.. torfu kontrol edip fazla nem veya mite küf parazit gibi başka etkenler var ise değiştirin..

5-) Tarantulanız su kabının üstünde veya etrafında durarak çok fazla vakit geçiriyorsa ortamın nemi düşüktür veya torf kuru kalmıştır.. suyunu tazeleyip ortam nemini arttırmak için torfu ıslatarak zemini nemlendirin

6-) Yetişkin erkek tarantula teraryumda sürekli aktif şekilde geziyor yemlerle ilgenmiyor ve bir köşeye ağ örüp baş aşağı şekilde duruyorsa bu onun çiftleşmek için hazır ve bir dişiye ihtiyacı olduğunu gösterir..

*******************************************

Evet hobiye yeni başlamış veya başlayacak olan arkadaşlara bu canlılar hakkında daha fazla içerik olması açısından umarım faydalı bir konu olur :)


Resimler Google görsellerden alıntıdır..

Kaynak ve derleme @Erastes
 
Son düzenleme:
Benzer konular Forum Tarih
çimen Tarantulalar 3 365

Benzer konular

nigrita

Majör
16 Ara 2021
108
53
75
LV
0
 
hep makara olmaz biraz da bilgi edinmek lazım :) güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.
 

Yushlen

Kraliçe
Emektar
20 May 2021
390
369
275
Ödüller
5
20
LV
2
 
Havaya kalkık abdomen :
Ekli dosyayı görüntüle 12702

Eğer tarantulanız abdomeni havaya kalkık şekilde duruyorsa bu onun tehdit algıladığını ve bir sonraki hamlesini yapmak için hazır olduğunu gösterir..

Tarantulanız bu şekilde abdomeni ve carapaceyi havaya kaldırmışsa bir de üstüne afrika türüyse geçmiş olsun umarım kaçırmadan kapağı kapatmışsınızdır..?
 

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Hocam eline sağlık bazı bilgiler biliyor olsam da resimler ile daha net ve anlaşılır olmuş. Ellerine sağlık :)
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt