Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Temel Bilgiler - Ana Konu

  • Konbuyu başlatan 3637
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 9:31

3637

Yumurta
16 Nis 2020
150
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
kdlogo.png


Karınca hobisine yeni başlayanlar için forumdaki bilgilerin toplandığı ana konu.

***Karıncalar Hakkında Genel Bilgiler
lLItZI.jpg
Uçan Karıncalar - Gitmek İçin Tıkla!
U1X2Ta.jpg
İletişim - Gitmek İçin Tıkla!
WE2BYN.jpg
Yumurtadan Karıncaya - Gitmek İçin Tıkla!
wLZlh3.jpg
Karınca Anatomisi - Çevriliyor/Ekleniyor
HDVlhY.jpg
Kast Sistemi - Gitmek İçin Tıkla!

***Karınca Kolonisi Hakkında Genel Bilgiler
b6Over.jpg
Bir Karınca Kolonisinin Yaşam Döngüsü - Gitmek İçin Tıkla!
7SZNqx.jpg
Neden Koloniler? - Çevriliyor/Ekleniyor
yGYqjy.jpg
İklim - Çevriliyor/Ekleniyor
SPJFX0.jpg
Bölgeler - Çevriliyor/Ekleniyor
PGlDT6.jpg
Sosyal Parazitler - Gitmek İçin Tıkla!

91hizx.jpg
Ortakyaşarlık(Symbiosis) - Gitmek İçin Tıkla!

***Bazı Karınca Türleri Hakkında Genel Bilgiler - Eklendi %50


Dünya üzerinde bilinen 10.000'den fazla karınca türü vardır. Varyasyonlar çeşitlidir ve farklı türlerin tümü çevredeki doğaya ve komşulara adapte olmuştur.

**Lasius - Nem Karıncaları: Lasius ailesi yaklaşık 80 karınca türünden oluşur. Bunların 24'ü Avrupa'nın kuzey veya orta kısımlarında yer almaktadır. Büyük kraliçelerinin aksine küçük işçi ve erkeklerden oluşan bir ailedir. Nem karıncaları çoğunlukla gececidir. Birçoğu zayıf çeneleri ve nispeten düşük agresiflik seviyeleri nedeniyle “dost” olarak kabul edilir. Yuvalarını kayalar veya ölü odunların yanında toprağa inşa ediyorlar.

dyAz3Q.jpg
Lasius Flavus - Gitmek İçin Tıkla!
FsJWF4.jpg
Lasius Niger - Gitmek İçin Tıkla!
eFZriD.jpg
Lasius Umbratus - Gitmek İçin Tıkla!

**Formica(Serviformica) - Ahşap Karıncaları: Bu karınca ailesi Avrupa Kırmızı Odun karınca cinsidir, aile, yaklaşık 160 türü ile kuzey yaşam alanlarına göre büyük bir ailedir. İşçileri büyük, hızlı ve saldırgandır. Formica ailesi yüksek tepeler oluşturan ve ormadaki ağaç zararlılarını temizleyen önemli bir cinstir. Kendilerini savunmak ve düşmanlarına püskürtmek için asit bezleri vardır.

gWrVem.jpg
Formica Rufa -
Çevriliyor/Ekleniyor
fNkUtE.jpg
Formica Sanguinea -
Çevriliyor/Ekleniyor
7vdgA6.jpg
Formica Fusca - Gitmek İçin Tıkla!
COqeqn.jpg
Formica Rufibarbis - Gitmek İçin Tıkla!


**Solenopsis - Ateş Karıncaları: Solenopsis ailesi yaklaşık 200 türden oluşur. Sıklıkla Ateş Karıncaları (bazen Kırmızı Karıncalar, Myrmica rubra gibi diğer karınca türlerine de denir) denir ve ismin arkasındaki sebep zehirli ve acı veren acıdır. Bazı kişiler bundan alerjik reaksiyonlar bile yaşayabilir. Ateş Karıncaları genellikle yüz binlerce işçi ile büyük koloniler oluşturur ve yerleştikleri bölgeye hakim olma eğilimindedirler. Türler dünyaya yayılmıştır, ancak Kuzey ve Güney Amerika'da özellikle güçlü bir dayanağa sahiptir.

**Camponotus - Marangoz Karıncaları: Dünya çapında yaklaşık 1000 tür bulunan Marangoz ailesi, dünyanın büyük bölümlerini kapsıyor. İskandinav ülkelerinde 13 tür vardır. Marangoz karınca türleri çok büyük ve bölgelerinin en büyük karıncaları olması nadir değildir. Farklı türler hem ölü hem de yaşayan ağaçlarda yuva yapmayı tercih eder ve genellikle zararlı olarak kabul edilir. Ağaçlar dışında evlerin cephelerine kazmayı severler.

**Myrmica - Kırmızı Karıncalar:
Kırmızı karıncalar, tespit edilmesi ve tanınması en kolay karınca türü ailelerinden biridir. Turuncu, kahverengi ve kırmızı renkte giyinirler ve onlara yakından bakarsanız, dış iskeletlerinin üzerinde çizgiler olduğunu fark edeceksiniz. Myrmica ailesi yaklaşık 150 türden oluşur. Hepsi paleo arktik bölgesine daraltılmıştır. Türler kum, çim veya yosun kir kümelerine yerleşebilir ve birçok kraliçeyle büyük koloniler oluşturabilir. Genellikle kırmızı karıncalar olarak bilinirler. Sokmaları aslında biraz acıtabilir.

**Messor - Hasatçı Karıncalar: Messorlar Myrmicinae ailesinin bir üyesidir 100 kadar türe ayrılır kendi içinde gelişmiş bir kast sistemi vardır adını Roma mahsul ve hasat tanrısı Messor'dan alır hobicilerin favori cinsidir kolonilerinde mükemmel bir hiyerarşi söz konusudur ve kış uykusuna yatarken yemekleri yuvasında depolayan bir kaç cinsten biridirler edindikleri tohumları karınca ekmeği haline getirerek yeni bir besine çevirirler, yuvalarını geniş alanlara kaldırım kenarlarına yaparlar çoğunlukla koloni tek kraliçelidir.

**Tetramorium: Tetramorium ailesi yaklaşık 400 karınca türünden oluşur. İskandinav ülkelerinde sadece biri var: Tetramorium caespitum. Tür açısından zengin bir cins olup, tüm büyük kara kütlelerinde bulunurlar. Sadece Kanada ve Güney Amerika'nın güney bölgelerinde (ve bazı ada gruplarında) yoktur. Bu karınca türü çok çatışmacıdır ve bölgelerini hassas bir şekilde korur. Larvalarını genellikle tohumlarla beslemeyi tercih eder ve geniş omuzları ve güçlü çeneleri vardır.


F9sK7I.jpg
Tetramorium Casepitum - Gitmek İçin Tıkla!

***Karınca Hobisine Ve Bakımına Giriş - Eklendi %20

**Kraliçe mi? Değil mi? - Gitmek İçin Tıkla!


**Kraliçe Buldum? - Çevriliyor/Ekleniyor

**Test Tüpü Hazırlama - Gitmek İçin Tıkla!

**İlk İşçi Çıktı? - Çevriliyor/Ekleniyor

**Koloni - Kraliçe Bakımı - Çevriliyor/Ekleniyor

**Koloni - Kraliçe Besleme - Çevriliyor/Ekleniyor


**Formikaryumlar - Çevriliyor/Ekleniyor

**Formikaryum Hazırlama - Çevriliyor/Ekleniyor

**Kış Uykusu - Çevriliyor/Ekleniyor
 

Burak

Süper Majör
23 May 2020
132
28
105
LV
0
 
Eline emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt