Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Termit

Alpay

Yumurta
19 May 2023
11
2
15
LV
0
 
Merhabalar, forumda çok yeniyim. Termitler hakkında biraz araştırma yapıyordum. Okuduğum bir makaleye göre herhangi bir termit kolonisinden alınan dişi ve erkek bir süre sonra (ortalama 6 ay) kral ve kraliçe olup üreyebiliyormuş. Bu doğru mudur sizce?
 

Benzer konular

Tqaho

Yumurta
18 Haz 2022
45
7
15
LV
0
 
Evet doğru. Termitler yumurtadan nymph olarak çıkarlar koloninin neye ihtiyacı varsa nymph aşamasında ona dönüşürler yani 3-4 tane nymph alırsanız biri krala biri kraliçeye donusecektir ama siz koloniden nymph halindeyken termiti almazsanız hiçbir şekilde krala yada kraliçeye dönüşmezler.termit kolonilerinde kraliçe yada kral ölürse onun yerine geçecek adaylar onlar ölürse onlarında yerine geçecek adaylar vardır bu böyle ilerler. nymph almak yerine adaylardan bulup alırsanız koloninizi direk başlatabilirsiniz.iyi hobiler
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt