Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tetramorium caespitum kralicemin ilk iscisi cikti nasil beslemem gerek un kurdum yok malesef

• Konbuyu başlatan Musa
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Tetramorium caespitum tur kralicem var ve bugun ilk işçilerini (3 adet) çıkardı sekerli su verdim malesef canli yemim yok (en azından bir süreliğine) bu sürede neyle beslememi tavsiye edersiniz ve ne sıklıkta sekerli su ve besin vermem gerekli
Not: Bu hobiye yeni başladım

Benzer konular

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
785
411
325
Ödüller
10
LV
4

Tetralar canlı yem olmadan da beslenir ekmek kırıntısı, yumurta akı, tavuk kıyma. Sucuk gibi şeyler katkı maddesi içerebilir vermeyin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Birde kaç günde bir baktınız, kaç günde işçisin çıkarttı. Bende de caespitum var da. :D

Son düzenleme:

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Tetra ar canlı yem olmadan da beslenir ekmek kırıntısı, yumurta akı, tavuk kıyma. Sucuk gibi şeyler katkı maddesi içerebilir vermeyin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Birde kaç günde bir baktınız, kaç günde işçisin çıkarttı. Bende de caespitum var da. :D
Benim kralicem 6. Hafta içinde yani bugün çıkardı ilk işçisini ardından aynı gün içinde 2 işçi daha çıkardı uygun koşullarda olursa 6 ila 8 hafta diyebilirim

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
384
325
275
Ödüller
6
LV
3

Yakın zamanda canlı yem tedarik etmenizi tavsiye ederim. İşlenmiş ve baharatlı gıdaların karıncalara verilmesini desteklemiyorum.

19 Haz 2022
170
48
55
LV
0

Tohum verebilirsin tetramoriumlar yarı hasatçıdır ama messor gibi yürümez yani protein ihtiyacı var onuda yumurta beyazı yada bana gene bu forumda verilmiş tavsiye olarak yumurtayla balı karıştırıp pamuğa bandırıp verebilirsiniz seveceklerini düşünüyorum. Yada bağ bahçe varsa yada köy illaki kurtlu meyveler danaburnu böceği gibi şeyleri (tabii ilk işçi çıktığında değil öldürerek ve küçük bir parçasını vererek yada öldürebilecekleri boyutta koloniyi strese sokmayacak şekilde ) şekerli suyla verebilirsiniz birde verdiğiniz böcekler tehlikeli bir zehir içermesin(Arılardan bahsetmiyorum)

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Tohum verebilirsin tetramoriumlar yarı hasatçıdır ama messor gibi yürümez yani protein ihtiyacı var onuda yumurta beyazı yada bana gene bu forumda verilmiş tavsiye olarak yumurtayla balı karıştırıp pamuğa bandırıp verebilirsiniz seveceklerini düşünüyorum. Yada bağ bahçe varsa yada köy illaki kurtlu meyveler danaburnu böceği gibi şeyleri (tabii ilk işçi çıktığında değil öldürerek ve küçük bir parçasını vererek yada öldürebilecekleri boyutta koloniyi strese sokmayacak şekilde ) şekerli suyla verebilirsiniz birde verdiğiniz böcekler tehlikeli bir zehir içermesin(Arılardan bahsetmiyorum)
Çok teşekkür ederim kac günde bir beslememi tavsiye edersin

19 Haz 2022
170
48
55
LV
0

Çok teşekkür ederim kac günde bir beslememi tavsiye edersin
3-4günde bir besle birde şekerli suyu sever tetramorium bunun için her beslediğin de yenile suyu kolay gelsin birde ilk işçi çıkınca hemen protein vermek zorunda değilsin çünkü hala kraliçenin stoğu var ilk olarak 1.5 ay yumurtlayıp yavrularına bakan bir anneye enerji gerek yani şeker bu yüzden ilk şekerli su vermen şart protein sana kalmış

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

3-4günde bir besle birde şekerli suyu sever tetramorium bunun için her beslediğin de yenile suyu kolay gelsin birde ilk işçi çıkınca hemen protein vermek zorunda değilsin çünkü hala kraliçenin stoğu var ilk olarak 1.5 ay yumurtlayıp yavrularına bakan bir anneye enerji gerek yani şeker bu yüzden ilk şekerli su vermen şart protein sana kalmış
Protein ihtiyacını yumurta akıyla 1 hafta karsilayip haftaya un kurduna geçerim kargo gelirse yani bilgiler için cok teşekkür ederim

19 Haz 2022
170
48
55
LV
0

Protein ihtiyacını yumurta akıyla 1 hafta karsilayip haftaya un kurduna geçerim kargo gelirse yani bilgiler için cok teşekkür ederim
Un kurdunu mikro vermeyi unutma başlarda . Dediğim gibi öldüremeyeceği boyutta böcekler yuvalarına girerse strese girip yuvayı terk edebilirler yada yumurtaları yiyebilirler tabii 30-40 işçi olduğunda büyük verebilirirsin teşekkür ederim kolay gelsin

Musa

Yumurta
28 Tem 2024
49
29
15
LV
0

Un kurdunu mikro vermeyi unutma başlarda . Dediğim gibi öldüremeyeceği boyutta böcekler yuvalarına girerse strese girip yuvayı terk edebilirler yada yumurtaları yiyebilirler tabii 30-40 işçi olduğunda büyük verebilirirsin teşekkür ederim kolay gelsin
Dediklerini deneyeceğim mikro un kurdu aldım düşünerek iyiki öyle yapmışım zaman ayırdığın için teşekkürler iyi akşamlar

19 Haz 2022
170
48
55
LV
0

Dediklerini deneyeceğim mikro un kurdu aldım düşünerek iyiki öyle yapmışım zaman ayırdığın için teşekkürler iyi akşamlar
Sanada iyi akşamlar birde ilk önce öldürde bir parçasını ver büyünce kendileri öldürür. Birde pamuğu karıncaların boyutuna göre ayarla ve içerde 1-2gün tut mite basmasın yeni pamuğu da kontrol ettiğin zaman koy

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt