Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Theraphosa Apophysis

Yushlen

Kraliçe
Emektar
20 May 2021
389
370
275
Ödüller
5
20
LV
2
 
images (94).jpeg


Bilimsel Adı : Theraphosa Apophysis

Hobi Adı : Goliath Pinkfoot

Habitat : Tropikal İklim

Bulunduğu Bölge : Venezuella

Tip : Yer

Büyüme Hızı : Orta-hızlı, dişiler 2.5 - 3 yıl içinde yetişkin olabilir. Maksimum yetişkin bacak çapı 26-28 cm. ( L1 slingler 3cm olabilir! )

Zehir Seviyesi : Muhtemelen düşük

Karakteri : Bombalamaya meyilli, yeme karşı agresif, Diğer Theraphosa'lara göre daha defansif

Sıcaklık : 23 - 29

Nem : %70 - %85

Yeni Dünya : Bombalama tüyleri vardır.

Açıklama : Bu tür için 60x35x30 boyutlarında bir teraryum yeterli olacaktır, yer türüdür ve gizlenme ihtiyacı duyar. Teraryumuna içine saklanabileceği mağara benzeri şeyler konulmalıdır, kendini göstermeyi pek sevmez. Bol nem sever. Diğer Theraphosa'lara göre daha savunmacı olduğu söyleniyor. Dünyanın en büyük tarantula türüdür. Devasa boyutlara ulaşabilir, yetişkin bir birey fare,civciv gibi besinleri rahatlıkla tüketebilir. Bu türün aşırı rahatsız edici bombalama tüylerine sahip olduğunu okudum. Ayrıca kabuk atmada en fazla problem yaşanan türlerden biri olduğu söyleniyor. Blondi ve Stirmiye göre daha ince bacaklara sahiptir, bacaklarında ve carapacesinde mor-pembe renkler gözükebilir, ayrıca sling haldeyken tüm bacakları pembedir.

(yavru-genç arası birey)

images (93).jpeg
 
Son düzenleme:
Benzer konular Forum Tarih
Yushlen Theraphosa 6 2K
Yushlen Theraphosa 0 528
O Theraphosa 0 618

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt