Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Theraphosa Stirmi

Oğuzjq

Majör
Emektar
Deneyimli Hobici
23 Haz 2021
99
64
75
Ödüller
2
LV
1
 
Theraphosa Stirmi
download.jpg

Yaygın isimBordo Goliath Kuş Yiyen
Tür TürüYeni dünya karasal
Doğal Yaşam alanıGuyana'nın tropikal bölgesinde bulunur, ikliminde büyük dalgalanmalar yaşanmaz. Sıcaklık ve nem açısından oldukça ılımandır.
Büyüme oranıOrta-hızlı büyüme oranı. Bir yıl içinde 4 inçlik bir bacak uzunluğuna ulaşabilir.
Yetişkin BoyutuDişiler, erkekler biraz daha küçükken, yaklaşık 11 inçlik bir bacak açıklığına ulaşabilir.
ÖmürDişiler 20 yıla kadar yaşayabilir, erkekler ise genellikle sadece 4 yıla kadar yaşar.
muhafazaMuhafaza, boyundan daha geniş olmalıdır. Oyuk açmaya izin vermek için 4"-6" altlık sağlanmalıdır. Alt tabakanın üstünde bir su kabının yanı sıra bir deri bulunmalıdır. Bu tarantula çok büyük olduğundan, oldukça büyük bir muhafaza gereklidir.
Sıcaklık/NemYaklaşık %70 ila %80 nem ile 78°F ila 82°F.
DiyetAvını yiyen büyük yiyici. Yetişkinler, haftada bir düzineden fazla yetişkin cırcır böceği veya birkaç yetişkin dubia hamamböceği yiyebilir. Serçe fareler veya ev kertenkeleleri ara sıra atıştırmalık olarak beslenebilir.
mizaçÇok fazla dinlenmeye meyilli oldukça uysal bir tarantula. Tehdit edici bir poz vermelerini veya tüylerini tekmelemelerini sağlamak genellikle çok zaman alır. Kıllar özellikle rahatsız edicidir.
Deneyim SeviyesiBaşlangıç/Orta Seviye - Çok karmaşık ihtiyaçları olmadığı için bakımı kolay bir tarantula. Yine de büyük boyutları onları bir meydan okuma haline getirebilir.
Ortalama tutar100$, Erkekler 100$ Dişiler 150$

Theraphosa Stirmi Mizaç​

  • Bu tarantula sadece harika görünmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok insanın doyamadığı harika bir kişiliğe de sahip! Kesinlikle boyutunu kendi avantajına kullanan bir tarantula, ancak sahip olmayı oldukça ilginç kılan birkaç tuhaflığı var. Bu, kuş yiyen türler arasında yaygındır, ancak özellikle Theraphosa stirmi ile .

  • Burgundy Goliath Kuş Yiyen Tarantulalar , tipik olarak daha rahat, agresif olmayan ve potansiyel yırtıcılarla savaşmak yerine kaçmayı tercih eden tarantulalar olan yeni dünya tarantulalarıdır . Esasen, yeni dünya tarantulaları, yeni başlayanlar ve agresif tarantula istemeyen insanlar için en çok önerilen türlerdir.

  • Theraphosa stirmi , geniş, tehditkar görünümlerinin tam tersine, nispeten uysal ve ürkek bir tür olarak bilinir. Gerektiğinde inç uzunluğundaki dişleriyle kesinlikle bir yumruk atabilirler, ancak kendilerini biraz tehdit altında hissettiklerinde çok daha istekli ve son derece rahatsız edici, rahatsız edici tüylerini sallayabilirler. Bu nedenle, bu türle uğraşmanız önerilmez ve onlarla etkileşime girerken çok dikkatli olmanız gerekir.

  • Bu tür hakkında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise yuvasının dışında çok fazla zaman geçirmemesidir. Birçok kuş yiyen tür gibi yuvasının girişinde kalmayı ve yakınlarda bir av tespit ettiğinde dışarı çıkmayı tercih eder. Yani, her zaman ekranda kalacak bir tarantula arıyorsanız, bu sizin için en iyi tür değil. Ancak, avlanmak veya keşfetmek için ortaya çıktığında kesinlikle bir zevktir.

  • Genel olarak, T. stirmi aşırı agresif bir tarantula değil, aynı zamanda aşırı derecede uysal da değil. Bu, bakım açısından yolun oldukça ortasında olmasını sağlar, bu nedenle yeni başlayan sahiplerin bunlardan birine sahipken biraz dikkatli olmaları gerekebilir.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt