Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Thordius

Thordius

Süper Majör
Deneyimli Hobici
26 Ocak 2020
136
146
140
Ödüller
2
LV
1
 
Ad: Ertuğ
Yaş: 30
Mevcut kolonim: 1x Messor Structor (bolca yumurta ve pupa ile yeni başladığım bir koloni)1x messor structor 150+ işçili koloni.
Beslediğim diğer canılar: 2 Kedi-1 Köpek


Edirne'den 30 yıllık 1 adet Ertuğ;17 yıllık Tatlı su akvaryum hobisine artık nokta koydum ve karınca bakımı ile yola devam etmeyi tercih ettim.17 yıl içerisinde tatlı suda bakmadığım balık türü neredeyse kalmadı ve son olarak endemik türler bakımı yaparak hobiye nokta koydum. Karınca sevdası yabancı forum sitelerinde gördüğüm bazı formicarium fotoları ile uyandı ve bu yolda ilerlemeye karar aldım.


saygılarımla...
 
Son düzenleme:

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Merhabalar Etuğ Bey,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Malum ilk kayıtlı üye olmanızdan ötürü size tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Uzun soluklu hobi çalışmalarınızın ardından umarım ki karınca hobisi üzerinde kalabalık kolonilerle büyük keyif alabilirsiniz :)

Formikaryum tasarımlarınızı görmek için sabırsızlanıyorum :)

İyi hobiler...
 

Thordius

Süper Majör
Deneyimli Hobici
26 Ocak 2020
136
146
140
Ödüller
2
LV
1
 
Akvaryum ile ilgili yerel bir çok kaynak mevcut ancak karınca ile ilgili özelliklede tür bilgilierini yeterli düzeyde edinemedim.Forumlardada konular oldukça eski yada ben yeni forum siteleri bulamadım.:) Bu sebeplede sitenize rastladım ve üye olarak bilgi edinme işine sitenizdeki kaynaklar ile başladım. Akvaryum hobisinde savunduğum ve değişmeyen tek düşüncemi karıncada da yapmak isterim."Türü tanıyalım ki bakımına başlayalım."
Formikaryum işi için şuanda hazır olarak satın aldığım ve boş olarak beklemede olan akrilik bir formikaryum mevcut. Isı pedi,suluk ve yemlikleride hazır hale getirdim. Koloni ne zamanki bellirli bir hacme ulaşacak o zaman bu sistemi devreye alacağım.Ayrıca tasarım olarak akvaryumlarda oluşturduğum gibi bir biyotop sistem de oluşturmak tabikide hayalim. Zaman neyi gösterir bilemem tabikide.

sayılarımla...
 

Thordius

Süper Majör
Deneyimli Hobici
26 Ocak 2020
136
146
140
Ödüller
2
LV
1
 
Kolonilere ekleme ve düzenleme ;
180+ işçili Messor st
10-15 işçili Messor st.
1 işçili Messor st.
5 Messot st. kraliçe
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt