Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba 30 işçili messor kolonim var deney tüpünü estetik bulmuyorum bu işin zevkini yansıtmıyor bana bu yüzden çok küçük deney tüpü hacminde ytongdan yuva yapmak istiyorum dışarıda da outworld olacak şekilde sizce nasıl olur yardımlarınızi bekliyorum
Kötü bir fikir olduğunu sanmıyorum ama birtık erken olabilir isterseniz koloni nüfusunun biraz daha çoğalmasını bekleyin yada açacağınız yuvayı ufak yapın
Merhaba 30 işçili messor kolonim var deney tüpünü estetik bulmuyorum bu işin zevkini yansıtmıyor bana bu yüzden çok küçük deney tüpü hacminde ytongdan yuva yapmak istiyorum dışarıda da outworld olacak şekilde sizce nasıl olur yardımlarınızi bekliyorum
Deney tüpleri neden estetik bulunmuyor anlamıyorum. Elde edebileceğiniz en geniş görsel çeşitliliği çok basit bir mantık ve taşınabilirlikle size sunuyor. Formikaryum gibi devamlı nem ayarlama durumu da yok. Küflenme diğer seçeneklere kıyasla çok daha düşük, küflense de transferi oldukça zahmetsiz. Bir arada onlarcasını tutsanız dahi çok az yer kaplıyorlar. Ağırlıkları da düşük. Mükemmeller.
İllaki formikaryum yapacağım diyorsanız 70 işçilere kadar tüpte besleyip sonra geçirin derim. 30 işçilerde koloni adapte olamazsa toparlaması zor olur o noktadan.
Çok büyük, zaten 30 işçi bir test tüpünün %20sini bile kaplamıyor, test tüpü 16cmye 1.6cm. Yarısında su var desek 8cmye 1.6cmlik bir alanda bile geniş geniş yaşayabiliyorlarken 15×10 çok büyük. Belki 5×5 gibi bir şey olabilir.
Merhaba ben hobiye yeni başladım hiç tecrübem yok ilk kraliçem malesef kargoda ölü geldi. Ben de test tüplerini estetik bulmuyorum bi videoda arkadaş test tüpünü outworldde hafif kumun içine gömüyordu görsel olarak çok iyi koloni de test tüpünde kalmış oluyor. tecrübeli arkadaşlar daha iyisini söyleyecektir sanırım mantıklı bi çözüm
Merhaba ben hobiye yeni başladım hiç tecrübem yok ilk kraliçem malesef kargoda ölü geldi. Ben de test tüplerini estetik bulmuyorum bi videoda arkadaş test tüpünü formicariumda hafif kumun içine gömüyordu görsel olarak çok iyi koloni de test tüpünde kalmış oluyor. tecrübeli arkadaşlar daha iyisini söyleyecektir sanırım mantıklı bi çözüm
Eğer hobide yeni isen bir süre tüp içerisinde beslemeni tavsiye ederim. Hem besleme hem de tüpün temizliği için bence senin için daha mantıklı olacaktır. Bahsettiğin şekilde outworldlü mevcut 3 kolonim var. İşçi sayısı belirli bir orana gelmeden önermiyorum.