Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Un kurdu dondurma

antArda

Majör
19 Nis 2021
146
61
75
LV
0
 
Arkadaşlar bugün fazla konu açtım kusura bakmayın un kurdunu dondursam üretmek istmemiyorum içindeki protein oranı düşermi
 

Benzer konular

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
Arkadaşlar bugün fazla konu açtım kusura bakmayın un kurdunu dondursam üretmek istmemiyorum içindeki protein oranı düşermi
Evet bu sürede besin ve protein olarak beslenemeyecekleri için protein oranı düşecektir.. zaten bu kadar düşük protein oranını bizim yediğimiz günlük yiyeceklerdende karşılayabilirsiniz örneğin yumurta peynir kıyma vs vs.. birde şu yöntemi yapabilirsin kurtları 2 gün önceden çıkarıp normal ortam sıcaklığına alıp yataklığa koyup beslenmelerini sağlayıp canlı yem olarak kullanıp sonrasında tekrar dolaba atabilirsin..
 

ardayilmaz

Pupa
28 Tem 2020
35
10
30
LV
0
 
Evet bu sürede besin ve protein olarak beslenemeyecekleri için protein oranı düşecektir.. zaten bu kadar düşük protein oranını bizim yediğimiz günlük yiyeceklerdende karşılayabilirsiniz örneğin yumurta peynir kıyma vs vs.. birde şu yöntemi yapabilirsin kurtları 2 gün önceden çıkarıp normal ortam sıcaklığına alıp yataklığa koyup beslenmelerini sağlayıp canlı yem olarak kullanıp sonrasında tekrar dolaba atabilirsin.
Hocam halihazırda iyi beslenmiş un kurtlarını dondurursak protein oranı neden düşsün ki? Kurutunca içindeki sulu kısım gidiyor ve kabuğu kalıyor ama dondurma dediğimiz işlemde çözüldüğünde iç kısmı tekrar eski haline dönecek. O arada protein nereye buharlaşıp gidecek ki? Mesela sucuğu ya da eti derin dondurucuya attığınızda protein oranı düşüyor mu? O ete de orda kaldığı süre zarfında besin girişi olmuyor...
 
Son düzenleme:

3637

Yumurta
16 Nis 2020
150
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
Proteinlerin yapısı yüksek sıcaklıkta bozulur dondurmak yapıyı bozmaz ama şunu söylemeliyim ki dondurulmuş un kurdunu karıncalar hiç sevmiyor karıncalar için kullanacaksan canlı tutmaya bak üremelerini soğuk ortamda yavaşlatabilirsin.
 

ardayilmaz

Pupa
28 Tem 2020
35
10
30
LV
0
 
Proteinlerin yapısı yüksek sıcaklıkta bozulur dondurmak yapıyı bozmaz ama şunu söylemeliyim ki dondurulmuş un kurdunu karıncalar hiç sevmiyor karıncalar için kullanacaksan canlı tutmaya bak üremelerini soğuk ortamda yavaşlatabilirsin.
Sadece öldürmek amaçlı birkaç saatliğine dondurup çözdürsek de bu dediğiniz geçerli mi?
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
Hocam halihazırda iyi beslenmiş un kurtlarını dondurursak protein oranı neden düşsün ki? Kurutunca içindeki sulu kısım gidiyor ve kabuğu kalıyor ama dondurma dediğimiz işlemde çözüldüğünde iç kısmı tekrar eski haline dönecek. O arada protein nereye buharlaşıp gidecek ki? Mesela sucuğu ya da eti derin dondurucuya attığınızda protein oranı düşüyor mu? O ete de orda kaldığı süre zarfında besin girişi olmuyor...
Sen olayı farklı anlamışsın.. her canlı proteini besinlerden alır un kurtlarıda proteini yataklıkta kullandığımız tahıl besinlerinden alır sen un kurdunu dolaba attığında metobolizması ve yaşamsal fonksiyonları yavaşlayacak bu sayede beslenemeyecek beslenmediği zamanda ne olduğunu söylememe gerek yok.. zaten yukarıda yazdığım cevaptada beslenmeyecekleri için protein oranı düşecek demişim ve 2-3 gün öncesinden dolaptan çıkarılıp tekrar beslenmeleri sağlanırsa sorun yok.. canlı bir un kurdunun protein oranı %53 donmuş un kurdunun protein oranı %20 lere kadar düşüyor ki zaten bu araştırmalar laboratuvar ortamında yapılıp değerler belirleniyor ve makale olarak yayınlanıyor..
 

ardayilmaz

Pupa
28 Tem 2020
35
10
30
LV
0
 
Sen olayı farklı anlamışsın.. her canlı proteini besinlerden alır un kurtlarıda proteini yataklıkta kullandığımız tahıl besinlerinden alır sen un kurdunu dolaba attığında metobolizması ve yaşamsal fonksiyonları yavaşlayacak bu sayede beslenemeyecek beslenmediği zamanda ne olduğunu söylememe gerek yok.. zaten yukarıda yazdığım cevaptada beslenmeyecekleri için protein oranı düşecek demişim ve 2-3 gün öncesinden dolaptan çıkarılıp tekrar beslenmeleri sağlanırsa sorun yok.. canlı bir un kurdunun protein oranı %53 donmuş un kurdunun protein oranı %20 lere kadar düşüyor ki zaten bu araştırmalar laboratuvar ortamında yapılıp değerler belirleniyor ve makale olarak yayınlanıyor..
Anladım, benim dondurmaktan kastım direkt -18 derecede derin dondurucuya atmak. 4-5 derecede metabolizmalarını yavaşlatmak değil. İyi beslenmiş un kurtlarını -18 derecede dondurarak ölü olarak sakladığımızda protein oranı düşüyor mu sizce?
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt