Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Xenesthis İmmanis

Oğuzjq

Majör
Emektar
Deneyimli Hobici
23 Haz 2021
99
64
75
Ödüller
2
LV
1
 
Xenesthis İmmanis
download.jpg


Yaygın isimKolombiyalı Küçüksiyah
Tür TürüYeni dünya karasal
Doğal Yaşam alanıPanama, Brezilya, Kolombiya, Venezuela, Ekvador ve Peru'da bulunur - yıl boyunca çok yüksek neme sahip ılıman iklimler.
Büyüme oranıOrta ila hızlı büyüme oranı, yılda 4 "e kadar büyüyor.
Yetişkin BoyutuHem dişiler hem de erkekler yaklaşık 8 "bacak açıklığına ulaşır. Dişiler daha ağır gövdelidir.
ÖmürDişiler yaklaşık 15 yıl yaşarken erkekler 4 yaşına kadar yaşar.
muhafazaMuhafaza, taban alanına vurgu yaparak boyundan daha geniş olmalıdır. 6 inçlik alt tabaka muhafazanın zeminini hizalamalı ve bir deri ve su kabının mevcut olması gerekir.
Sıcaklık/NemYaklaşık %70 ila %80 nem ile 75 °F ila 80 °F.
DiyetAvını agresif bir şekilde yiyen harika bir yiyici. Yetişkinler haftada yaklaşık 6 yetişkin cırcır böceği yiyebilir.
mizaçGenel olarak uysal bir tarantula. Tehdit pozları kusar, ancak kılları tekmelemek yerine kaçmayı tercih eder. Yaşlandıkça daha sakinleşir.
Deneyim SeviyesiOrta - Mizaç ve yuvalama eğilimleri nedeniyle bakımı çok kolaydır. Ancak oldukça büyük ve pahalıdır.
Ortalama tutarSapanlar ~ 100 $, Erkekler ~ 400 $, Dişiler ~ 700 $+

Xenesthis İmmanis Mizaç


  • Kolombiyalı Küçük Siyah bir yeni dünya tarantulasıdır ve gençken çok utangaçtır, ancak tam büyümeye yakın olduklarında daha az ürkek oldukları gözlemlenmiştir. Bu onların hiç agresif oldukları anlamına gelmez - sadece daha özgüvenlidirler.

  • X. immanis ürktüğünde veya köşeye sıkıştırıldığında gerekirse kendini savunurdu. Tehdit olarak savunma pozları vererek yırtıcıları (ve işleyicileri) uyarmaya çalışacaklar, ancak ilk eylemleri savaşmak yerine geri çekilmek olacaktır.

  • Bu tarantulalar neredeyse hiç ısırmazken, nispeten hızlıdırlar ve tüyleri hareket ettirme yeteneğine sahiptirler. Bu nedenle tarantulanızın istenmeyen zarar görmesine neden olabileceğinden elleçleme önerilmez.

  • Vahşi doğada, Xenesthis immanis , oldukça yoğun bir şekilde kazarak sert hava koşullarından korunmaya çalışacaktır. Yerin üzerinde teşhirde de oldukça fazla zaman geçirmelerine rağmen, esaret altındayken bile bu oyuk açma davranışını sürdürdüler.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt