Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yardım edermisiniz

  • Konbuyu başlatan mert
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12

mert

Yumurta
30 Nis 2020
2
0
5
LV
0
 
D24BCC9D-AA5A-4F1F-8A62-768FF3C69D70.jpeg

Böyle bir yaşama alanı yapmaya çalıştım sadece yem ve su(şekerli ve tatlı olmak üzere) yerleştireceğim azcıkta toprak koyacağım sizce yeterlimi ve başka yapmam gereken ne var
Teşekkürler
 

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Kapakta delik açmak yerine çay süzeklerinde kullanılan metal eleği diğer adıyla mikro sineklik kullanırsanız görsel ve havalandırma açısından daha verimli olabilir. Plastik su hortumunu ne zaman elime alsam ağır kokusu oluyordu eğer sizdeki malzemede de koku varsa terazi hortumuyla değiştirebilirsiniz ayrıca terazi hortumu şeffaf olduğu için içinide görebilirsiniz. Toprak kullanmayı önermiyorum, yuvayı taşıdığınızda karıncaların açtığı tünellerde çökmeler olacaktır buda koloninin gelişimini riske atar. Taban malzemesi olarak alçı, görsel olarak ise alçının üzerine pasta süsler gibi kum serpiştirebilirsiniz. Bu sayede kum alçıya yapışacağı için dağılmaz ve çökme yapmaz. Kumu sabitlemezseniz yaptığınız besleme artık malzemelerinin kumla karışık hale gelebileceği için temizlemenizde zorlaştırır. Alçı kurumadan önce kuru dal ve taş gibi dekor malzemeleri ile süslemede yapabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiklerim daha zahmetli olabilir :D Emek vermeniz koloninin sizdeki kıymetini ve görselliğini güzelleştireceğini düşünüyorum.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt