Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yeni aldığım yavru leopard geckom yem yemiyor lütfen yardım edin

fXFnO.png

gangpac77

Yumurta
18 Şub 2025
2
0
5
LV
0

Daha önce alışveriş yaptığım güvendiğim bir arkadaşımdan leopard gecko aldım hayvanın yem yediği sağlıklı olduğunu kanıtlayacak videoları gördüm izledim kargo ile sağlam bir şekilde geldi yaklaşık 2 saat iş yerimde durması gerekti gönderildiği kapta 2 saat kaldıktan sonra eve gittik ve daha önceden hazır lamış olduğum yaşam alanına hayvanı yerleştirdim 70 santimlik bir saklama kabı kullandım içine bir adet saksıdan yaptığım saklanma yeri altına ısıtıcı ped (32 derece) ve rahatça içebileceği sığ bir su kabı artı canlı un kurtları ile dolu bir yem kabı bir de deri değiştirme işlemi için bir sauna yı yaşam alanın içine bıraktım ilk gece yem yemedi ben de pek umursamadım Yarın sabah işe gittim hem ortamı Biraz alışsın diye saklama kabının üstünü bir örtü ile kapattım dışarıdan gelebilecek etkenlerden bağlantısı Kesilsin diye ama benim akılsız Kardeşim sağ olsun eve gelen arkadaşları ile hayvanı incelemişler üstüne kendi elleriyle derisini soymuşlar zorla ağzına un kurdu tıkıp yutturmuşlar Bir de 75 80 santimetrelik bir yükseklikten hayvanı düşürmüşler haliyle çok kızdım tabii hayvana baktım gayet hareketli gözüküyordu bir yeri yerinde bir yara falan yoktu parmakları düzgündü ancak sonraki 5 gün boyunca hiçbir şekilde yem yemedi ne yapmalıyım çok endişeliyim hayvanın güncel fotoğraflarını koydum

Ekli dosyalar

• IMG-20250212-WA0021.jpg
    IMG-20250212-WA0021.jpg
    360.8 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG-20250212-WA0020.jpg
    IMG-20250212-WA0020.jpg
    165.4 KB · Görüntüleme: 42