Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Yeni Başlayanlar için Gerekli Malzemeler

hulagu

Asker
2 Haz 2020
325
139
185
LV
0
 
kdlogo.png



İyi günler arkadaşlar size en az maliyetle bu hobiye nasıl başlanır onun hakkında yardım edeceğim forumda sürekli görüyorum formicarium alacağım, beslenme alanı alacağım gibi çok büyük bir koloniniz yoksa bunlara gerek yok hem çok yer kaplıyorlar hemde ytong(gazbeton) gibi malzemeler temizlik küf mite açısından sıkıntılı ilerine çok düşük maliyetle nasıl formicarium yapılır onuda göstereceğim.Birde karıncaların çoğalması o kadar hızlı değil bu yaz bulduğunuz bir koloni seneye anca 100 işçi olur yani formicarium için 1 2 yıla ihtiyacınız var.

İlk Kraliçe:
1-Test tüpü(%100): olmazsa olmaz kesinlikle gerekli.(Enjektör bir çözüm olarak gözüksede içindeki su çok çabuk bitiyor işçiler çıkmadan transfer yapmak istemezsiniz.)
2-Pamuk(%100):buda olmazsa olmaz arkadaşlar en önemli malzemelerden küçük türler ve messorlara şekerli suyu pamuğa batırıp vermeniz gerekli.
4-Uzun çöp şiş (%100): Bunu çok farlı amaçlar için kullanabilirsiniz besleme, temizlik, pamuk çıkarmak için vb.
5-Şeffaf kırmızı kağıt: Adını bilmiyorum ama yeni başlayanlar sürekli merak edip baktıkları için buda gerekli bir malzeme.Kraliçe işçiler çıkana kadar strese girmemeli.
6-Macro lens: Pek gerekli değil ama bulduğunuz kraliçelerin türünü öğrenmek için çok güzel ucuz bir yöntem. İnternetten 20 30 tl ye alacağınız telefon için olan lensler çok iyi iş yapıyor.Genelde 3 lens geliyor balık gözü, geniş açılı ve macro geniş açılı ve macro birleşik geliyor onu ayırmanız gerek ilk başta şaşırabilirsiniz bune böyle diye .

İlk İşçiler Çıktıktan Sonra:
1-Protein : yaz ayları karasinek, sivrisinek, güve, kelebek bulmak kolay olsa da diğer aylar bu durum biraz zor. Un kurdu çok büyük rahatlık ama çeşit çok olmalı ki sağlıklı büyüsünler.En sevdikleri besin hamam böceği.
2-Şekerli su: Aslında bu karbonhidrat en iyi çözüm şekerli su, ballı su, meyveler messorlarınız varsa çeşitli tohumlar, para vermek istemiyorsanız bir koloni için bir kilo tohum almak istemiyorsanız, yol kenarından kurumuş otların tohumlarını toplaya bilirsiniz.
3-Cımbız :Yine çok gerekli olmasada kolaylık sağlıyor ve zevkli, böceklere dokunmaktan hoşlanmıyorsanız işinize yarayabilir.
4-Pamuklu çubuk: Temizlik yaparken işe yarıyor farzla şekerli suyu almak içinde kullanılabilir.
5-Dondurma kutuları:Bunları biriktirmeye başlayın ilerde çok işinize yarayacak

Esenlikle kalın!
 

Benzer konular

3637

Yumurta
16 Nis 2020
150
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
Yeni başlayanlar bilgi arşivi için göz atılması gereken önemli ve kritik bilgiler içeriyor emeğinize sağlık sabitledim. :D
 

CzrElektronik

Yumurta
1 Şub 2022
47
22
15
LV
0
 
Hobiye bu sene tarantula ile başladım ve uçuşlarda başladı bir kraliçe bulursam beslemek istiyorum. Fakat ailemden gizli olduğu için alacağım malzemeleri internetten alamam. Kırmızı seffaf kagit ve test tüpünü nerelerden alabilirim (Ankaradayım). Eczanede test tüpü varmıdır ki.
 

AsEtAxT

Süper Majör
20 Tem 2021
242
69
110
Ödüller
2
LV
1
 
Hobiye bu sene tarantula ile başladım ve uçuşlarda başladı bir kraliçe bulursam beslemek istiyorum. Fakat ailemden gizli olduğu için alacağım malzemeleri internetten alamam. Kırmızı seffaf kagit ve test tüpünü nerelerden alabilirim (Ankaradayım). Eczanede test tüpü varmıdır ki.
Kırmızı kağıt kırtasiyeler de satılır kırmızı asetat kağıdı desen gösterirler zaten. Test tüpü bizim buralardaki eczanelerde yok ben internetten aldım bi sağlık ocağına sor verirler belki sana 1,2 tane.
 

CzrElektronik

Yumurta
1 Şub 2022
47
22
15
LV
0
 
20220402_220058.jpg


Evde bunu buldum. Kitap kaplama naylonu. Karincalarda kırmızı asetat kağıdı yerine kullanılabilir mi acaba sadece merak ettim. Galiba biraz fazla şeffaf
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt