Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Bayflozof kullanıcısının son içeriği

  1. Bayflozof

    Karınca Kolonisini Doğaya Nasıl Salabilirim?

    Teşekkürler yanıtınız için, ben sahiplendirmeyi düşünmüyorum çünkü zaten koloniyi bırakacağımdan en azından doğal ortamda yaşasınlar diye düşünüyorum. İyi bir yöntem bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  2. Bayflozof

    Karınca Kolonisini Doğaya Nasıl Salabilirim?

    Sahiplendirmeyi ya da satmayı düşünmüyorum dostum ya kusura bakma
  3. Bayflozof

    Karınca Kolonisini Doğaya Nasıl Salabilirim?

    Bazı nedenlerden dolayı 2 tane messor kolonimi doğaya salmayı düşünüyorum ama saldığım koloninin de benim yüzümden ölmesini istemiyorum. Daha önce yapmadığım için deneyimim yok bu konuda. En doğru yöntem ne olur ? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Kolonilerden biri yaklaşık...
  4. Bayflozof

    Bu kraliçenin türü cinsi nedir acaba

    Solenopsis fugax gibi geldi bana. Eğer oysa çok kraliçeli bir tür.
  5. Bayflozof

    kraliçe mi bu acaba

    Değil gibi geldi bana ama biraz daha net ve yakından fotoğraf çekebilir misin ?
  6. Bayflozof

    Sukulent ve Kaktüs Günlüğü

    Bu konuyu açma nedenim hem eskiden açmış olduğum konuları tek konu altında toplamak(bilmiyorum doğru mu yaptığım) ve yetiştirdiğim kaktüs ve sukulentlerin bazılarını paylaşmayı unutmuşum.
  7. Bayflozof

    Co2 takviyesiz, Filtresiz Bitkili Karides Akvaryumu

    Karideslerden birisi yumurta almış bende ilk kez tecrübe ediyorum gelişmeleri paylaşmaya çalışacağım. Karidesleri akvaryuma koyalı 3 gün oldu davranışları gayet normal. Yumurtalı karidesin de normal arada yumurtalarını havalandırması güzel bir seyir sunuyor( en azından benim için :D). Umarım...
  8. Bayflozof

    Aldığım koloni messor mu

    Evet Messor Str. Koloniye 70-100 işçi civarına ulaştığında canlı yem atarsan major üretimi hızlanır.
  9. Bayflozof

    Co2 takviyesiz, Filtresiz Bitkili Karides Akvaryumu

    Tilki kuyruğunu daha 2 gün önce diktim. Bitkilerin gelişimi tilki kuyruğu yokken baya hızlıydı artık ilerleyen zamanda yavaşlıyacak olursa çıkarırım akvaryumdan. Yorumunuz için teşekkür ederim :)
  10. Bayflozof

    Co2 takviyesiz, Filtresiz Bitkili Karides Akvaryumu

    Ayrıca önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim (şunu yapsan daha iyi olur ve ya kötü olur gibi)
  11. Bayflozof

    Co2 takviyesiz, Filtresiz Bitkili Karides Akvaryumu

    Herkese iyi günler fotoğraftaki gibi bir akvaryum kurdum hemen hemen 2 haftalık. İlerleyen zamanlarda detaylarını paylaşabilirim ya da soruları olan arkadaşlar olursa şuanlık ben de gözlemliyorum gidişatı. Önemli bir gelişme olursa paylaşmaya çalışırım. Kullandığım metot walstad metodu olarak...
  12. Bayflozof

    Bu karınca kraliçe midir öyleyse cinsi nedir

    Kraliçe türünü net olarak bilmek için ilk işçilerin çıkması lazım banada messor gibi geldi. Şimdilik sadece kraliçeyi rahatsız etmeyin ilk işçiler çıkana kadar 1-2 haftada 1 kontrol edersiniz. İlk işçiler ortalama 1 aya çıkar diye düşünüyorum.
  13. Bayflozof

    Denizlide Camponotus uçuşu var

    Bugün çatımda camponotus kraliçesi buldum 2 tane biri kanatlı olduğu için almadım. Bir sürü de prens vardı yarın da bol bol uçuş olacağını düşünüyorum tüm denizli genelinde. İlgili arkadaşlara ara sıra balkonlarına filan bakmasını öneririm
  14. Bayflozof

    Bu kraliçemidir?

    Hem küçük kafalı hem yapısı da küçük(torax ı filan)
  15. Bayflozof

    Yutong formikaryum ile ilgili bişey sormak istiyorum

    Su bazlı zehirli madde içermeyen( non toxic) boyalar var ama genede karıncaların gezeceği oyukları boyamamanı tavsiye ederim dış kısmını boyasan dediğim boylarla bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Genede ben hiç boyamamanı tavsiye ederim.

Üst Alt