Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Burhan28 kullanıcısının son içeriği

  1. Burhan28

    Zararı var mı?

    Bir şey olacağını sanmam. Zaten hava soğuk olacağından mite vs olacağını da düşünmüyorum. Pamuk nemli olsun yeter.
  2. Burhan28

    Merhabalar

    Karınca çiftliğim kanalı yardımcı olabilir size bu süreçte. (Biliyordursunuz muhtemelen)
  3. Burhan28

    Messor karıncam yumurtlamıyor !

    Zaten fazlaca beklemiş. Bence baharı bekle ve messor uçuşu gördüğün bir gün bırak.
  4. Burhan28

    Tüpün içinde şekerli su olur mu ?

    Şekerli su takviyesi güzel olur ama dikkat etmen gereken bir şey var. Şekerli pamuk bir süre sonra sertleşir. Karıncalar da eştikçe birden açılıp etrafı şekerli su basabilir. Birçok kayıp verebilirsin. Sık sık değiştirip takip etmen gerekir kısacası.
  5. Burhan28

    Karına protein

    Mite, bakteri vs. taşıma riski var dışarıdan aldıklarımızda. Ayrıca etrafında ilaçlama yapılıyorsa bu iş çok daha riskli. Eğer kolonilerin kabul ederse kurutulmuş gammarus satan petshop lar olabilir. Son çare olarak haşlanmış yumurta, salam, sosis vs. deneyebilirsin.
  6. Burhan28

    Karıncalar Transfer Olmuyor

    Dikkat et ama haşlama hayvanları.
  7. Burhan28

    Tetramorium Caespitum Kraliçesi almak istiyorum

    Karıncaların enerji, protein ve su ihtiyacı olur. Enerji ve su ihtiyacını kolayca halledebilirsin ancak protein ihtiyacı için canlı yem gerekir. (haşlanış yumurta, salam vs. de olur ama her koloni kabul etmeyebilir) İlk başladığınızda canlı yemle uğraşmak istemeyebilirsiniz. Bu sebeple messoru...
  8. Burhan28

    Tetramorium Caespitum Kraliçesi almak istiyorum

    Tetramorium cinstir. Tetramorium caespitum dediğimiz zaman bu tür olur. Yeni başlayacaklar için uygundur ama bence messor başlangıç için daha iyi. Uçuşlar daha çok baharda oluyor. Bu aralar kraliçe bulmak zor. Bulsanız da birinden alsanız da kış uykusuna yatması gerekecek kraliçenin. Ayrıca...
  9. Burhan28

    Karıncalar çekirge yer mi ?

    Yumuşak olursa daha iyi olur bence. Kara böcek gibi sert kabuklular hem zor ölür hem zor yerler. Çekirgenin protein oranı yüksek bildiğim kadarıyla. Onu tercih edebilirsiniz.
  10. Burhan28

    Camponotus Sanctus yem seçimi

    Şehirde yaşıyorsanız dışarıdan böcek-sinek toplamayın. İlaçlı, zehirli madde veya mite taşıma ihtimalleri var. Şehirden uzak yerlerden böcek toplayabilirsiniz ya da kendiniz yetiştirebilirsiniz.
  11. Burhan28

    İşçiler kisir midir ?

  12. Burhan28

    İşçiler kisir midir ?

    Cinse/türe özgü özel bir şey yoksa bu bilgi yanlış. Arıların ve karıncaların üreme sisteminin adı partenogenezdir. Bu sistemde karıncalar 2n veya n kromozomlu olarak doğar. n kromozom erkek karıncalardır. 2n kromozomlular ise beslenme şekline göre kraliçe veya işçi olur. Uçuş döneminde prens ve...
  13. Burhan28

    Süper Majör

    Ben bunlara bayılıyorum. Youtube dan major videoları izlemek çok zevkli oluyor. Eğer bırakmadıysanız daha net fotoğraflar bekliyorum.:love:
  14. Burhan28

    Kraliçeyi idare eder mi

    Bence sıkıntı çıkmaz. Dönebildiği sürece sıkıntı yok.
  15. Burhan28

    Camponotus Discolor

    Cevaplar maksadını aşmış biraz haklısınız.:cry:

Üst Alt