Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

çaylakoski kullanıcısının son içeriği

  1. çaylakoski

    İsmail Diril Referans

    dostum ne aldın kaça aldın?
  2. çaylakoski

    Messolar için Tohum

    Maydanozu deneyim ben de. Var mı başka böyle yemlik yeşillikten sevdikleri, bile varsa yazsın lütfen.
  3. çaylakoski

    Messolar için Tohum

    Bulgur düğürcek yiyorlar. Ben denedim yuvalarına taşıdılar hep.
  4. çaylakoski

    Rehber Formikaryumu Çay ile Boyamak

    bilgi için teşekkürler beyler. koloni zaten toprağın altına kaçtığı için bu ytong yuvayı, eğer başka bir koloni elime geçerse orda kullanacam. Şimdilik boşta duracak.
  5. çaylakoski

    Rehber Formikaryumu Çay ile Boyamak

    Boyamak demişken merak ettim. Dün ben de ytongdan formikaryum oydum, baya kolaymış ytongdan oymak. Şimdişyece boşuna baya uğraşmışım ama iş işten geçti ayrı konu. Merak ettiğim şimdi mite denilen yaratıklar basıyormuş yuvayı falan. Bu yaratıkların girmesini engelleyen koku gibi bir şey var mı...
  6. çaylakoski

    YouTube Kanalıma Destek Olursanız Sevinirim

    Sana üye olmuşum zaten, bir kaç videonu da izlemişim. Baya güzel içerikli videoların var, başarılar dilerim.
  7. çaylakoski

    Rehber Canlı Yeme Alternatif Protein Kaynakları

    Tavuk köfteler var salam gibi aynı, bir kere onun bir parçasını atmıştım doğrudan tüpün içine götürmüşlerdi. Daha sonra salam, sosis hatta pastırma parçası bile denedim oralı olmadılar. Tohum demişken siyah olan nijer tohumunu da aşırı seviyorlar. %25 protein var.
  8. çaylakoski

    Kraliçem Kaçtı

    Tam benlikmiş. Ama şehirde zor işte, konu komşu şikayet bombardımanı başlatır kesin. İleride kırsala göçersem aklımda dursun bu.
  9. çaylakoski

    Kraliçem Kaçtı

    messör kraliçesi 25 mi yıl yaşıyor yoksa ben mi yanlış okuyorum? 7-8 sene diye biliyordum. O değil, eceliyle değil de başka bir şeyden öldüğü zaman koloninin çökmeye karşı, kendi alternatifi olması lazımdı hani. Bir kişiye bağlı kalan toplumlar, o kişi ölünce yok olmaya mahkumdur diyorsun bir nevi.
  10. çaylakoski

    Kraliçem Kaçtı

    Ohoo oo, kraliçe ömdü mü koloni çöküyor demek. Tüm koloni sadece bir ana kraliçeye bağlanıyor. Bu galiba arılarda da mı böyleydi neydi? Arı demişken, kraliçe arı da besleyemez miyiz evde koloni kurarlar, salarız bunları dışarıya. Bize bal toplayıp gelirler ne güzel. Ama arıların şakası olmaz...
  11. çaylakoski

    Kraliçem Kaçtı

    Kraliçe kaybolunca, koloninin tüm karıncaları dağılıyor mu ya da ölmeye mi başlıyorlar? Dışarıdan yeni kraliçe ithal edilip koloniye sokulursa, koloni normale dönmez mi? Kısacası bu işin var mı bir çaresi?
  12. çaylakoski

    Karıncayla İç İçe Ne Beslenebilir

    Bu böcükler toprak içerisinde kendiliğinden de oluşuyor değil mi? Çünkü baktım masraf gitgide büyüyor. Oluşmuyorsa yapacak bir şey yok, dediğiniz gibi almam şart bu böcükleri. Mevzuyu çözdüm çünkü. Bu böcükler tıpkı akvaryumdaki faydalı bakterilerin suyu düzenleyip zararlılardan arındırması ve...
  13. çaylakoski

    Karıncayla İç İçe Ne Beslenebilir

    Aynen :)
  14. çaylakoski

    Karıncayla İç İçe Ne Beslenebilir

    Dostum iş işten geçti, adamlar toprağın altına yuvalandılar bile :) İşten ötürü o sıra çok uğraşamamıştım. Maalesef karambole geldi. Şimdi toprağı eşmeye kalksam kraliçeye vs zarar verebilirim. Bir de toprağın çökme riski bende biraz daha düşük ihtimal olması lazım çünkü bitki kökleri ve çim...
  15. çaylakoski

    Karıncayla İç İçe Ne Beslenebilir

    Toprağın çökme riski de var ama artık bunca karıncayı topraktan çıkartamam maalesef. Gerisi kendilerine kalmış. Vardır bildikleri. Kendi içgüdülerine göre hareket edip en güvenli yeri seçerler tahminimce. Toprağın altında sığınılacak sağlam akvaryum taş kayaları da var hem. Yani sırf toprak değil.

Üst Alt