Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

mertdemirel kullanıcısının son içeriği

  1. M

    YouTube Kanalım Var

    sabırsızlıkla kanalın gelişmesini bekliyoruz?
  2. M

    8 Haziran Yakaladığım Formica Rufibarbis Kraliçesi

    ben cins/tür konusunda çok kötüyüm ondan kesin konuşmayı istemiyorum ama ikisi farklı galiba.
  3. M

    8 Haziran Yakaladığım Formica Rufibarbis Kraliçesi

    kesin bilgim yok ama forumdan hatırladığım kadarıyla formica rufa için yasak diye aklımda kalmış.
  4. M

    8 Haziran Yakaladığım Formica Rufibarbis Kraliçesi

    10 haziranda aynısından bende bulmuştum durum hemen hemen aynı. elimdeki en panik tür, ışığı görünce bütün yumurtaları toplamaya başlıyorlar? bana pek yemiyorlar gibi geliyordu acaba gelişimi yavaşmı diye düşünüyordum senin koloniyle kıyaslayınca biraz rahatladım.
  5. M

    Yardım Edin

    benim sorun yaşadığım kraliçelerin neredeyse tamamı ilk bulduğumda tüpe koyamadıklarım oldu. sende eğer ilk bulduğunda temiz sandığın bir kap kullandıysan sorunun kaynağı o olabilir.
  6. M

    Satilik Koloniler - Kraliçeler / Un kurdu / Outworld

    öncelikle yanlış anlaşılmak istemiyorum amacım kalp kırmak değil. Bu hobiyi her zaman destekliyorum ve daha çok kişi tarafından bilinmesi gerektiğini düşünüyorum fakat gördüğüm ve beni üzen durum işin ticarete dökülmeye başlaması. malesef hobi edinmek ülkemizde hem zor hemde pahalı. daha yolun...
  7. M

    Testüpünde Sel

    test tüpünde şekerli su hakkında bilgi verebilecek var mı? kaç gün tutuyorsunuz, faydalı oluyormu, pamuk miktarı ne kadar olmalı? varsa fotoğraflı şekilde nasıl yapıyorsunuz.
  8. M

    5 Kolonim İçin Outworld

    ben outworld olarak 5x5 cm mika kutulardan kullanmaya başladım, acayip kullanışlı ve rahat oluyor hemde kapaklılar. kına düğün malzemesi satılan yerlerde tanesini 1tl den satıyorlar. genişletmek gerektiğinde yanına bir kutu daha ekleyerek alanı büyütebiliyorum.
  9. M

    Protein Tozu

    verimden kastın nedir üstad? koloni ilgisizmi davrandı yumurtalarmı gelişmedi?
  10. M

    Protein Tozu

    protein tozu fikri bir süredir benim aklımda da var ve denemeyi düşünüyorum. protein ihtiyacı için en son dondurulmuş su piresi almıştım sonuç gayet iyi. camponotus ve messorlar hemen kabul ettiler. özellikle camponotuslarda yumurtaları artık sayamıyorum.
  11. M

    Cinsi/Türü Nedir?

    fotoğraflar eski olduğu için yumurtalar küçük stresli değiller keyifleri yerinde. 2 tane bulmuştum balkona gelmiş ikiside kanatlarını dökmedi kendi tercihleri tabi :)
  12. M

    Cinsi/Türü Nedir?

    arkadaşlar izmirde 1 ay önce buldum türü nedir?
  13. M

    Yaygın Cinsler

    arkadaşlar hepimizin elinde bulunan yaygın türlerde aklıma gelenler bunlar. messor camponotus formica solenopsis tetramorium catalyphis lasius pheidole crematogaster myrmica tapinoma sizlerin aklına gelen ya da elinde bulunan türler neler?
  14. M

    kraliçe mi? türü ne?

    arkadaşlar şöyle bir durum var; bu karınca türünün bahçemde devasa bir kolonisi var. bu kraliçeler yaklaşık 1 ay önce çıkmaya başladı ama yuvadan ayrılmadılar. yani bizim bulduğumuz kraliçeler gibi sağda solda ayrı olarak kaçışmıyorlar. sayamayacağım kadar çok kraliçeyi her gün işçilerin...
  15. M

    kraliçe mi? türü ne?

    merhaba arkadaşlar. 29.06.2020 tarihinde izmirde, kendi bahçemde, akşam üstü bulduğum karınca kraliçe mi? eğer kraliçeyse türü nedir?

Üst Alt