Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

xHE4RT kullanıcısının son içeriği

  1. xHE4RT

    Karınca ölü hamam böceği yermi

    Boynunu kırayım derken muhtemelen öldürüp vermeyi kastetmiş. Evet, öldürüp vermesi çok daha iyi olacaktır. Messor kolonisi belli bir seviyeye gelmeden canlı bir hamamböceği ile baş edemez. Hele ki canlı yem brood bölgesine girerse o zaman çok strese girebilirler.
  2. xHE4RT

    Karıcanın üstünde kırmızı noktalar var

    Bir gün civarı bekleyin. Eğer hala duruyorlarsa Thunder'in dediği gibi salabilirsiniz. Muhtemelen limon çözecektir.
  3. xHE4RT

    Karınca ölü hamam böceği yermi

    Dışarıdan canlı yem vermenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü parazitli veya ilaçlı olma riski yüksektir hele ki şehir merkezindeyseniz. Tohum ile de besleyebilirsiniz çok daha güvenli olur fakat canlı yeme nazaran daha yavaş gelişim alacaksınız.
  4. xHE4RT

    Uçuşlar Başlıyor.. (messor)

    Elinizdeki cins Messor. Multiqueen olayına gelecek olursak, koloninin daha hızlı üremesi için gerçekleşen bir durum. Messorlar genelde monogyne(tek kraliçeli)dirler. Birleşen kraliçelerden işçileri ilk çıkartan genellikle diğer kraliçeyi öldürür. Yapay olarak da Messorlarda multiqueen denemesi...
  5. xHE4RT

    Kraliçenin cinsi nedir?

    Ülkemizde, bilirsen işine yarayabilecek olan 4 ana altfamilya var. Myrmicinae, Formicinae, Dolichoderinae ve Ponerinae. Myrmicinaede 2 petiolar node bulunur ve ayırt etmesi genelde basittir(Messor). Formicinaede ise tek petiolar node bulunur ve Myrmicinae, Dolichoderinae'ye göre genelde daha...
  6. xHE4RT

    PASİF

    4. fotoğrafın Tetramorium olduğuna emin misiniz? Pronotum ve mandibula yapısı bana Pheidole'yi çağrıştırdı.
  7. xHE4RT

    Cinsi nedir?

    Hayır, bu bir Solenopsis alatesi. Pheidole ile alakası dahi yok.
  8. xHE4RT

    Kraliçe mi ?

    Cataglyphis (Bicolor) Nodus kraliçesi.
  9. xHE4RT

    Amerika Odontomachus bauri (trap-jaw)

    Cins-Tür tanıtımlarında cf. tagını kulanmanın bir manası yok. Bilgileri aldığınız satış sitelerinde türünden tam olarak emin olmadıkları için kullanıyorlar.
  10. xHE4RT

    Cinsleri Nedir Multi Quuen Olurmu

    Pleometrosis görülebilir fakat kurucu aşamanın gerçekleşmesi, multiqueenin başarılı olduğu anlamına gelmez. İşçiler çıktıktan sonra agresiflikler oluşabilir.
  11. xHE4RT

    Günlük Cataglyphis Nodus / Rehberimsi Günlük #3

    Uzun bir sürenin ardından günlük tuttuğumu hatırladım. Muhtemelen sonuncu kısım olacak. Zorlayıcı aşamalar bitti sayılır, bundan sonraki bakım kolay olacaktır, besleme, ısı vs... Kraliçeyi gözlemlememe göre su dışında herhangi bir besin takviyesi almadan işçi çıkarttı ve haliyle ilgimi çekti...
  12. 20220814_234944.jpg

    20220814_234944.jpg

  13. 20220814_234917.jpg

    20220814_234917.jpg

  14. xHE4RT

    Akşam Yatağıma konan kraliçenin cinsi?

    Crematogaster sp.
  15. xHE4RT

    Bu kıraluçe karınca mı

    Cataglyphis Nodus kraliçesi. Livida ile alakası yok.

Üst Alt