Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Multi olurmu

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

IMG_20220614_203506.jpg

ilk resimle 2. Ve 3. resimde olan karınca multi queen olurmu ayni cinsler mi sizce? (2. ve 3. resimler ayni karincaya ait)
IMG_20220614_203723.jpg
IMG_20220614_203747.jpg

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

*ikiside tetra diye tahmin ediyorum ama olur mu sizce yazmak istedm

Benzer konular

Mr.ali

Yumurta
11 Haz 2022
19
1
15
LV
0

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

Güncelleme;
Kralicelerden birisini dun bulmustum yumurtlamisti ama tüpün ucundaydi yumurtalar simdi yeni kraliceyi ekledikten sonra yumurtaları suyun olduğu tarafa taşımışlar sorun yok gibi duruyor

Lasius

Majör
Moderatör
8 Ocak 2021
174
98
75
Ödüller
1
LV
1

tetralarda multi genelde başarılı olur ama işçiler çıktığında bianda kraliçeler düşman kesilebiliyor

Erastes

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,956
1,857
475
Ödüller
19
LV
5

Bu konu her sezon açıldığında çok kez soruluyor forumda ve detaylarıda fazlasıyla var..
Hobi ortamında multinin başarılı olması için işçi sayısının çoğalması ve kraliçelerin hayatta olması gerekir.. kurucu aşamada bir çok tür başarılı olur tetra messor solenopsis aphaenogaster phodeile vs. Beraber yumurtlarlar beraber yumurtaları büyütürler ilk işçiler çıkar asıl sorun işçiler çıktıktan sonra 20-30 işçiye ulaştığında eğer kraliçeler hala hayatta ise o zaman Multi başarılı diyebiliriz.. genelde 5-10 işçiden sonra baskın olan kraliçe yönetimi devir alıp diğerler kraliçeler işçiler tarafından telef ediliyor.. bunun örneklerini çokça gördük şahit olduk ve başarısızlık oranı %80

Verschossen

Asker
9 Tem 2021
314
51
155
Ödüller
2
LV
1

Bu konu her sezon açıldığında çok kez soruluyor forumda ve detaylarıda fazlasıyla var..
Hobi ortamında multinin başarılı olması için işçi sayısının çoğalması ve kraliçelerin hayatta olması gerekir.. kurucu aşamada bir çok tür başarılı olur tetra messor solenopsis aphaenogaster phodeile vs. Beraber yumurtlarlar beraber yumurtaları büyütürler ilk işçiler çıkar asıl sorun işçiler çıktıktan sonra 20-30 işçiye ulaştığında eğer kraliçeler hala hayatta ise o zaman Multi başarılı diyebiliriz.. genelde 5-10 işçiden sonra baskın olan kraliçe yönetimi devir alıp diğerler kraliçeler işçiler tarafından telef ediliyor.. bunun örneklerini çokça gördük şahit olduk ve başarısızlık oranı %80
Sağ olun aciklama icin fakat sanırım ben soruyu yanlis sordum multi olma olayina kimse net birşey diyemez tabiki biliyorum ben sadece ayni cins olup olmadiklari hakkında bilgisi olan varmı diye yazmak istedim hani birisiniz iscileri turuncu olur birininki siyah diye farklı terta lar olurlarsa falan

IMG_20220615_130553.jpg

IMG_20220615_130553.jpg

Son düzenleme:

Angla

Pupa
4 Mar 2022
81
27
30
LV
0

Fotoğraflar çok güzel ancak ışığı biraz daha iyi ayarlayabilirsen tür tespiti bile yapabilirsin

Users who are viewing this thread

Üst Alt