Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Türü nedir?

Türkgücü

Yumurta
2 Şub 2025
14
1
15
LV
0

IMG_20250326_184223.jpg
IMG_20250326_184246.jpg
IMG_20250326_184250.jpg
IMG_20250326_184257.jpg
IMG_20250326_184303.jpg
IMG_20250326_184313.jpg
IMG_20250326_163137.jpg

Bu messor cinsi bir kraliçe.Daha bugün buldum ve türünü bulmak için bura yolladım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250326_184328.jpg
    IMG_20250326_184328.jpg
    102.6 KB · Görüntüleme: 142

Benzer konular

Türkgücü

Yumurta
2 Şub 2025
14
1
15
LV
0

Hocam maalesef bu bilgiler tür tespiti için yetersiz, makro fotoğraflar lazım.
Biraz araştırma yaptım.Araştırmalarıma dayanarak Messor Capitatus diyebilirim niye diye sorarsanız:
Abdomeni daha büyük ve kısa
Kafası vücuduna göre daha mat
Kafasında tüy yok
Diğer kraliçelerime göre(örneğin messor waswanni)çok daha büyük
Sırt kısmıda diğer messor türlerine göreortası şişik ve uzun
Eğer yanlış biliyorsam bilgilendirirseniz sevinirim.

25 Nis 2024
21
20
15
LV
0

Biraz araştırma yaptım.Araştırmalarıma dayanarak Messor Capitatus diyebilirim niye diye sorarsanız:
Abdomeni daha büyük ve kısa
Kafası vücuduna göre daha mat
Kafasında tüy yok
Diğer kraliçelerime göre(örneğin messor waswanni)çok daha büyük
Sırt kısmıda diğer messor türlerine göreortası şişik ve uzun
Eğer yanlış biliyorsam bilgilendirirseniz sevinirim.
Hocam bu şekilde tür tespiti yapamazsınız malesef. Makro veya mikroskobik fotoğraflarla dahi yapmak çok zordur mesela bazı cinsin thoraxındaki çizginin derinliği 2 türü birbirinden ayırıyor kaldı ki onlarca tür var. Özellikle messor gibi spesifik bir cinste tür ayrımına hiç bulaşmayın illa bulacağım derseniz 2. Nesil işçileri beklemeniz gerekiyor. Sonra gerekli fotoğrafları sağlarsanız ardından deneyimli hobiciler tahminde bulunabilir.

Türkgücü

Yumurta
2 Şub 2025
14
1
15
LV
0

Hocam bu şekilde tür tespiti yapamazsınız malesef. Makro veya mikroskobik fotoğraflarla dahi yapmak çok zordur mesela bazı cinsin thoraxındaki çizginin derinliği 2 türü birbirinden ayırıyor kaldı ki onlarca tür var. Özellikle messor gibi spesifik bir cinste tür ayrımına hiç bulaşmayın illa bulacağım derseniz 2. Nesil işçileri beklemeniz gerekiyor. Sonra gerekli fotoğrafları sağlarsanız ardından deneyimli hobiciler tahminde bulunabilir.
Cevabınız için teşekkürler.Media işçiler çıkar çıkmaz buraya tekrardan göndericem.Zaten şimdiden yumurtlamış durumda İnş 1 aya kalmadan minörler çıkar derim.Tekrardan cevabınız için teşekkürler

25 Nis 2024
21
20
15
LV
0

Cevabınız için teşekkürler.Media işçiler çıkar çıkmaz buraya tekrardan göndericem.Zaten şimdiden yumurtlamış durumda İnş 1 aya kalmadan minörler çıkar derim.Tekrardan cevabınız için teşekkürler
Ben teşekkür ederim. Tür tespiti henüz benimde yapacağım bir iş değil. Forumdaki deneyimli hobiciler yardımcı olur.

Bahadır

Yumurta
21 Haz 2024
46
22
15
LV
0

Messor barbarus vb. ayırt edici özellikleri olan messorların tür tespiti makrolarla yapılabiliyor ama bunun gibi siyah ve ayırt edici özellikleri olmayan türlerde dna analizi yapmak gerekiyor diye biliyorum zor yani.

25 Nis 2024
21
20
15
LV
0

Messor barbarus vb. ayırt edici özellikleri olan messorların tür tespiti makrolarla yapılabiliyor ama bunun gibi siyah ve ayırt edici özellikleri olmayan türlerde dna analizi yapmak gerekiyor diye biliyorum zor yani.
Hayır hocam makro veya mikroskobik çekimlerle ve gerekli akademik bilgiyle tür tespiti yapılabiliyor sadece sanılandan çok daha zor. Ayrıca ayırt edici özellikleri olmayan türler diye birşey söylemek doğru olmaz.

Users who are viewing this thread

Üst Alt