| Benzer konular | Forum | Tarih | |||
|---|---|---|---|---|---|
|
|
messor cinsi kraliçemin türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 0 | 407 | |
|
|
Evdeki örümcek türü nedir? | Örümcekler | 1 | 728 | |
|
|
Örümcek Türü Nedir? | Tarantulalar | 1 | 795 | |
|
|
Türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 4 | 1K | |
| A | Kraliçe mi, kraliçeyse türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 4 | 1K |
Diğer messor kraliçelerimin nerdeyse 3 katı.Birde kafası vücuduna göre daha koyu ve matTür belirlemek için işçilerin makro fotoğrafları lazım maalesef bu fotoğraflarla bir şey söylenemez.
Hocam maalesef bu bilgiler tür tespiti için yetersiz, makro fotoğraflar lazım.Diğer messor kraliçelerimin nerdeyse 3 katı.Birde kafası vücuduna göre daha koyu ve mat
Biraz araştırma yaptım.Araştırmalarıma dayanarak Messor Capitatus diyebilirim niye diye sorarsanız:Hocam maalesef bu bilgiler tür tespiti için yetersiz, makro fotoğraflar lazım.
Hocam bu şekilde tür tespiti yapamazsınız malesef. Makro veya mikroskobik fotoğraflarla dahi yapmak çok zordur mesela bazı cinsin thoraxındaki çizginin derinliği 2 türü birbirinden ayırıyor kaldı ki onlarca tür var. Özellikle messor gibi spesifik bir cinste tür ayrımına hiç bulaşmayın illa bulacağım derseniz 2. Nesil işçileri beklemeniz gerekiyor. Sonra gerekli fotoğrafları sağlarsanız ardından deneyimli hobiciler tahminde bulunabilir.Biraz araştırma yaptım.Araştırmalarıma dayanarak Messor Capitatus diyebilirim niye diye sorarsanız:
Abdomeni daha büyük ve kısa
Kafası vücuduna göre daha mat
Kafasında tüy yok
Diğer kraliçelerime göre(örneğin messor waswanni)çok daha büyük
Sırt kısmıda diğer messor türlerine göreortası şişik ve uzun
Eğer yanlış biliyorsam bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevabınız için teşekkürler.Media işçiler çıkar çıkmaz buraya tekrardan göndericem.Zaten şimdiden yumurtlamış durumda İnş 1 aya kalmadan minörler çıkar derim.Tekrardan cevabınız için teşekkürlerHocam bu şekilde tür tespiti yapamazsınız malesef. Makro veya mikroskobik fotoğraflarla dahi yapmak çok zordur mesela bazı cinsin thoraxındaki çizginin derinliği 2 türü birbirinden ayırıyor kaldı ki onlarca tür var. Özellikle messor gibi spesifik bir cinste tür ayrımına hiç bulaşmayın illa bulacağım derseniz 2. Nesil işçileri beklemeniz gerekiyor. Sonra gerekli fotoğrafları sağlarsanız ardından deneyimli hobiciler tahminde bulunabilir.
Ben teşekkür ederim. Tür tespiti henüz benimde yapacağım bir iş değil. Forumdaki deneyimli hobiciler yardımcı olur.Cevabınız için teşekkürler.Media işçiler çıkar çıkmaz buraya tekrardan göndericem.Zaten şimdiden yumurtlamış durumda İnş 1 aya kalmadan minörler çıkar derim.Tekrardan cevabınız için teşekkürler
Messor barbarus vb. ayırt edici özellikleri olan messorların tür tespiti makrolarla yapılabiliyor ama bunun gibi siyah ve ayırt edici özellikleri olmayan türlerde dna analizi yapmak gerekiyor diye biliyorum zor yani.Ekli dosyayı görüntüle 33882Ekli dosyayı görüntüle 33883Ekli dosyayı görüntüle 33884Ekli dosyayı görüntüle 33885Ekli dosyayı görüntüle 33886Ekli dosyayı görüntüle 33887Ekli dosyayı görüntüle 33889
Bu messor cinsi bir kraliçe.Daha bugün buldum ve türünü bulmak için bura yolladım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Hayır hocam makro veya mikroskobik çekimlerle ve gerekli akademik bilgiyle tür tespiti yapılabiliyor sadece sanılandan çok daha zor. Ayrıca ayırt edici özellikleri olmayan türler diye birşey söylemek doğru olmaz.Messor barbarus vb. ayırt edici özellikleri olan messorların tür tespiti makrolarla yapılabiliyor ama bunun gibi siyah ve ayırt edici özellikleri olmayan türlerde dna analizi yapmak gerekiyor diye biliyorum zor yani.
|