Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Günlük Messor sp. - KOD:01 Günlük

Açtığın günlüğün öne çıkması için günlük ön ekini kullanabilirsin.

rlanta

Majör
22 Şub 2022
97
77
75
Ödüller
1
LV
1

Arkadaşlar selam, ben Dağhan. Hobiye uzun zaman sonra tekrar dönüyorum. Hobiyi bırakırken belki de elimdeki 40 tan fazla koloni+kraliçeyi dağıtmıştım tüm malzemeleriyle birlikte. Ama tekrardan dönme kararı aldım ve bu günlük üzerinden ilk koloninin günlüğünü tutmak istedim. İkinci kraliçe geldiğinde onun günlüğü de ayrı bir konu olarak tutulacaktır.

25/03/2025 “İlk Gün”
İlk gün, 2 kraliçe olarak elime ulaştı ama diğer tüpteki kraliçe ölü olarak geldi. Ana kolonimiz bugün itibariyle başladı.

Genel olarak kraliçe ilk izlenimlerime göre çok stresli. Bir kaç saat bekletmeme rağmen hala stresi üstünde. Açmaya gelemiyor. Aklım bir kaç gün hazırladığım kaba koymamaktı ama erkenden koyup kumla üstünü kapatmaya karar verdim.

Geldiğinden yarım saat sonra ilk şekerli suyunu verdim. Cidden kana kana içti eleman. Ama mutlu oldum. Şimdi kumun içinde, ilk geceyi geçireceğiz. Tahminim üzerine bir kaç gün içinde ilk yumurtaları göreceğiz!

EAF202FB-47F9-4FF4-ACA4-C585F9EE4278.jpeg

IMG_8414.jpeg

29/03/2025 İlk Yumurtalar
Kraliçeyi bir önceki yerinden ayırdım. Biraz fazla stresli olduğunu düşündüğüm için şimdilik daha farklı bir kutunun içine aldım. Bu sayede sıcaklığıda arttırabilmeyi hedefledim. Çünkü odamın camı düzenli olarak açılıyordu ve Ankara’nın soğuğu onu etkileyebilecek düzeyde. Bu yüzden önlem olarak şimdilik onu kutuya almıştım tüpüyle beraber.

Aradan 1-2 gün geçti ve bugün ki kontrolümde ilk yumurtalarla karşılaştım. Messor olduğu için en fazla 2 günde bir kontrol sağlıyorum. İlk yumurtalarda bugün gözüktü. İlk işçiyi görene kadar herhangi bir besleme vs durumuna girmeyeceğim. Yumurtladığını gördüğüm için bir süre de herhangi bir şekilde kontrol etmeyi düşünmüyorum. Şimdilik durum bu şekilde.

IMG_8592.jpeg

15/04/2025 İlk Larvalar
Son güncellemenin ardından 17 gün geçti. Ara ara kontrol etsemde ana kontrolü bugün yaptım ve artık larvalarımız oluşmaya başlamış, bunun yanı sıra yeni yumurtalarda oldukça var. Sisteme yaptığım pek bir değişiklik yok, tüpü eski topraklı outworldlu setupun direkt olarak üstüne koydum. Tüpüde ısıtıcı yardımıyla ısıtarak daha iyi bir ortam yaratmaya çalışıyorum ve bana sorarsanız yumurta gelişimindeki hızı bu sıcaklığa bağlıyorum. Tahmini olarak iki üç hafta içerisinde ilk işçiyi alacak gibi duruyoruz. Belki daha kısa bile sürebilir. Bu 2 haftalık süreç içinde şekerli su denemesi yaptım takviye açısından fakat ilgilenmedi, bende zorlamadan tüpten tekrar temizledim. Görüntüleri aşağıya bırakıyorum, gümbür gümbür geliyor.

IMG_8806.jpeg

18/05/2025 İlk İşçiler
Herkese uzun bir aradan sonra selam. Bugün ilk işçilerimizi aldık. 3 işçi aldık fakat birisi sağlıklı olmadığı için aramızdan ayrıldı. Koloni gelişmeye devam ediyor! İlk proteinlerini denedim, yemeyebilirler ama şansımızı denemek lazım. Bu arada kraliçe bir kaç kupayı yuva ağzına koydu, bunun sebebi nedir? Aynı şekilde bazı pupalarıda nem pamuğunun altına gömdü.

Son düzenleme:

rlanta

Majör
22 Şub 2022
97
77
75
Ödüller
1
LV
1

24/05/2025

Larva gelişimi çok iyi ilerliyor, larvalar tahminimce son boyutlara ulaştı. Bir kaç gün içinde ilk işçileri beklemeye koyuldum. Adet olarakta bolluk var ufaktan.

IMG_8898.jpeg

Users who are viewing this thread

Üst Alt