mertyldz001
Yumurta
- 22 May 2025
- 1
- 0
- 5
LV
0
| Benzer konular | Forum | Tarih | |||
|---|---|---|---|---|---|
|
|
Bu hangi tür? | Karıncalar | 3 | 890 | |
|
|
Arkadaşlar İstanbul'da bulduğum bu canlılar kraliçe mi ? Kraliçeyse hangi tür? | Tür / Cins Sorgulama | 3 | 1K | |
| E | yolda buldum acaba hangi tür? | Tür / Cins Sorgulama | 1 | 1K | |
| Z | Bu canlı hangi tür? | Tür / Cins Sorgulama | 4 | 2K | |
| K | Bu kraliçeler hangi tür? | Tür / Cins Sorgulama | 3 | 1K |
Wasp gibi
Nodus olduğunu neye dayanarak söylediniz bu fotoğraflarla?Cataglyphis nodus prensi.
Cataglyphis prensi büyük ihtimalle nodus
Ülkedeki Cataglyphis türlerinin 11 gibi oldukça zayıf bir sayı ile sınırlandığı ve bu türlerin morfolojik olarak ayırt edilebilirliği oldukça kolay olduğu için olabilir mi?
Dostum koskocaman Cataglyphis kraliçesine Formica identifyi atan birisin. Burada sadece muhalefet olmak için olduğun su götürmez. Tür tahmini yaptığım canlı sanki cryptic tür havuzu ASJFIWQHURGWQRQW. Görseldekinin nodus drone olduğu açıkça bariz smh...Bu yine de C. nodus olduğunu göstermez. Bicolor tür grubunun türlerinin ayrımı zordur ve neredeyse bu gruptan ülkemizdeki 5 türünde erkeği birbirinin benzeri morfolojiye sahiptir. Aşağıya birkaç örnek bırakıyorum. Daha da çoğaltılabilir bu tabii ki. Çok spesifik olmadıkça tür tespit işlerine girişmeyiniz
Ekli dosyayı görüntüle 35227
Cataglyphis nodus male
Ekli dosyayı görüntüle 35228
Cataglyphis setipes male
@Ares'in tür tespiti hakkında söyledikleri doğrudur. Gayet de yerinde muhalefet yapıyor. Neden tür sallayıp bu sallamaya bu kadar güvendiğinizi anlayamadım.Dostum koskocaman Cataglyphis kraliçesine Formica identifyi atan birisin. Burada sadece muhalefet olmak için olduğun su götürmez. Tür tahmini yaptığım canlı sanki cryptic tür havuzu ASJFIWQHURGWQRQW. Görseldekinin nodus drone olduğu açıkça bariz smh...
|