Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Crema. Sp kraliçe

14 May 2020
455
174
185
Ödüller
4
LV
2

2 crematogaster scuttellaris ve bir de türünü bilmediğim bir crematogaster kraliçem var. Test tüpüm kalmadı diye şırıngaya koydum ama önümüzdeki hafta elime gelir tüpler. Soru şu ağaç dalı bulunan bir test tüpü mü yoksa klasik tüp mü hazırlamalıyım.

Benzer konular

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Ağaç dalı gerekli değil ama eğer koymak istersen iyice dezenfekte et ben şahsen koymazdım

Thunder

Alate
Deneyimli Hobici
26 Tem 2020
398
219
225
Ödüller
6
LV
3

Klasik test tüpü hazırlaman daha iyi olacak ,kullanacağın dal parçasını aldığın test tüpüne koyarsan bir etkisi olmayacağını düşünüyorum çünkü dal parçası çok ufak kalacaktır. Hızlı üreme konusuna gelirsek de o konuda bir şey diyemeyeceğim fakat bir doğa gezisinde gittiğim bölge de çok fazla crema kolonileri mevcuttu ağaçlar da çok fazla sayıda işçiye rastlamadım muhtemelen işçilerin çoğu ağaç kabuğu içerisindeydiler daha sonra yerden kaldırdığım büyük bir taşın altında binlerce işçi mevcuttu ilk defa bu kadar sayıda bir koloniye şahit olmuştum inanılmaz bir sayıları vardı burdan şunu çıkara biliriz kendi görüşüm: Cremalar ağaçta yaşıyor fakat farklı alanlarda yaşamaları koloni sayısında bir değişikliğe sebep olmuyor bu nedenle hızlı büyümelerinden çok sağlıklı büyümelerinin daha önemli olduğunu düşünmüyorum.
Koloninin ilerisi için şunu söyleyebilirim belli bir sayıya ulaştıktan sonra outworld kurmak zorunda kalıyoruz outworld ü kurarken büyük ve içinde koloninin yaşayabileceği kalın delikleri olan ufak kütük, dal gibi bir şey kullanabilirsin tamamen senin hayal gücüne kalmış.

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Kaynatmak yeterli mi steril olması için? Ve koyunca daha hızlı ürüyor diyenler oldu doğru mu?
Daha hızlı mı yavaş mı bilmiyorum fakat ofunu sabitlemediğin durumda herhangi bir dönme sarsılma durumunda tüpün içindeki işçilere larvalara ve kraliçeye hasar verebilir bu yüzden hiç önermem sabitlendiği durumda ise tüpteki pamuk çıkarılamaz ve ye yenisi konulamaz

furkanagax

Süper Majör
16 Ağu 2020
291
94
140
Ödüller
2
LV
1

Walla bilader bendede var 1 ay oldu yumurtlamaya niyeti yok ben tüpe uygun bi parça dal kesip içini oyup birşeyler yapmayı düşünüuorum belki o zaman yumurtlar bana kalırsa kendini doğal ortamında hissetmiyo o yüzden yumurtlamio

Thunder

Alate
Deneyimli Hobici
26 Tem 2020
398
219
225
Ödüller
6
LV
3

Walla bilader bendede var 1 ay oldu yumurtlamaya niyeti yok ben tüpe uygun bi parça dal kesip içini oyup birşeyler yapmayı düşünüuorum belki o zaman yumurtlar bana kalırsa kendini doğal ortamında hissetmiyo o yüzden yumurtlamio
Büyük ihtimal kış uykusundan kaynaklı başıma gelen bir şey. Ekim de bulduğum crema Mart Nisan aynı gibi yumurtlamıştı

Thunder

Alate
Deneyimli Hobici
26 Tem 2020
398
219
225
Ödüller
6
LV
3

Kış uykusuna yatırdın yani? Mart nisan gibide uyandı yumurtadımı? Bende öyle yapayımmı balkon uygunmu sence kış uykusuna yatırmak için
Aynen dediğin gibi yaprım, yalnız cremanın kış uykusu şartlarına baktıktan sonra yatır. Balkona koyman gerekir ise "Acı Tecrübe" adlı konumu muhakkak okumalısın.

HamitANT

Süper Majör
25 Nis 2020
213
88
140
LV
0

Büyük ihtimal kış uykusundan kaynaklı başıma gelen bir şey. Ekim de bulduğum crema Mart Nisan aynı gibi yumurtlamıştı
ben crema buldum 1 hafta önce. hava geceleri 11 dereceye kadar inmesine rağmen yumurtladı. etrafını bir bez ile sararak sıcak tutuyorum

Thunder

Alate
Deneyimli Hobici
26 Tem 2020
398
219
225
Ödüller
6
LV
3

ben crema buldum 1 hafta önce. hava geceleri 11 dereceye kadar inmesine rağmen yumurtladı. etrafını bir bez ile sararak sıcak tutuyorum
Bu durum değişebilir tabi arkadaşın creması yumurtlamadığı için bu örneği verdim. Bez ile sararak sıcak tutulmaz malesef sıcak tutmak için ısı kaynağı gerekli. Yatarken üşümemek için üstümüzü örteriz bu bizi sıcak tutmaz vücut ısımız ort 37 derece bu sıcaklığı üstümüze öttüğümüz battaniye ile koruruz bu şekilde kendi vücut ısımız ile ısınmış oluyoruz fakat karıncalarda böyle bir durum söz konusu değil. Biraz karışık oldu ama umarım ne demek istediği mi tam olarak anlaya bilirsiniz ?

HamitANT

Süper Majör
25 Nis 2020
213
88
140
LV
0

Bu durum değişebilir tabi arkadaşın creması yumurtlamadığı için bu örneği verdim. Bez ile sararak sıcak tutulmaz malesef sıcak tutmak için ısı kaynağı gerekli. Yatarken üşümemek için üstümüzü örteriz bu bizi sıcak tutmaz vücut ısımız ort 37 derece bu sıcaklığı üstümüze öttüğümüz battaniye ile koruruz bu şekilde kendi vücut ısımız ile ısınmış oluyoruz fakat karıncalarda böyle bir durum söz konusu değil. Biraz karışık oldu ama umarım ne demek istediği mi tam olarak anlaya bilirsiniz ?
anladım ?

Users who are viewing this thread

Üst Alt