Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Myrmica Rubra Mı?

furkanagax

Süper Majör
16 Ağu 2020
291
94
140
Ödüller
2
LV
1

Arkadaşlar bu myrmicayı bugün nemli havada yerde buldum yanındada bir işci ile dolaşıyordu acaba henüz uçuş yapmamışmıydı fakat şöyle birşey var etrafında iyice baktım ondan başka kanatlı göremedim kanadınıda ben kanadından tutunca kopardı.
Sizin görüşünüz nedir? Ve bu tür rubra ise ne ile beslemem gerek ve ne kadar miktar vermeliyim yiyecek? Ve ne kadar aralıkta besleme yapmalıyım?
Screenshot_20201102-230543_Video Player.jpg
Screenshot_20201102-230914_Video Player.jpg

Benzer konular

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,059
533
425
Ödüller
13
LV
4

Bence çiftleşip yuva ararken bulmuşsun myrmica cinsini çok iyi bilmiyorum fakat bana da rubra gibi geldi şeker için bal, şekerli su protein içinse kesilmiş böcekler verebilirsin sırf tüpten ziyede küçük bir outworld bağlamanı öneririm kraliçeyi strese sokmamak için kendin besleme bence onun yerine besinleri outworlde hep bulundur bittikçe ve ya böcekler çürüdükçe yenile önceden bakmadığım bir cins yanlış bilgi verdiysem affola

furkanagax

Süper Majör
16 Ağu 2020
291
94
140
Ödüller
2
LV
1

Bence çiftleşip yuva ararken bulmuşsun myrmica cinsini çok iyi bilmiyorum fakat bana da rubra gibi geldi şeker için bal, şekerli su protein içinse kesilmiş böcekler verebilirsin sırf tüpten ziyede küçük bir outworld bağlamanı öneririm kraliçeyi strese sokmamak için kendin besleme bence onun yerine besinleri outworlde hep bulundur bittikçe ve ya böcekler çürüdükçe yenile önceden bakmadığım bir cins yanlış bilgi verdiysem affola
Verdiğin bu değerli tavsiyeler ve bilgiler için çok teşekkür ederim dostum.

15 Tem 2020
350
128
185
LV
0

Yanlış bilgi olmasın ama myrmicalarda bildiğim kadarıyla mikroskopla tür tahmini yapılıyor. Spine şekli falan farklı vücut yerlerinden. Bendede aynı kraliçeden var. Ben rubraymış gibi davranıyorum.

Son düzenleme:
15 Tem 2020
350
128
185
LV
0

Arkadaşlar bu myrmicayı bugün nemli havada yerde buldum yanındada bir işci ile dolaşıyordu acaba henüz uçuş yapmamışmıydı fakat şöyle birşey var etrafında iyice baktım ondan başka kanatlı göremedim kanadınıda ben kanadından tutunca kopardı.
Sizin görüşünüz nedir? Ve bu tür rubra ise ne ile beslemem gerek ve ne kadar miktar vermeliyim yiyecek? Ve ne kadar aralıkta besleme yapmalıyım?Ekli dosyayı görüntüle 5368Ekli dosyayı görüntüle 5369
Çoğu myrmicanınki aynı. Kış uykusuna yatarıcaksan hemen kurt verme, 2 hafta falan sonra yatırıcaksan ver 1 kere. Kış uykusunda besleniyor; Ortalama 25 günde bir kurt haftada bir 1 damla şekerli su. Normalde daha fazla kurt veriliyor. Enes söylemişti, yanlışım varsa düzeltir.

15 Tem 2020
350
128
185
LV
0

Sizin görüşünüz nedir? Ve bu tür rubra ise ne ile beslemem gerek ve ne kadar miktar vermeliyim yiyecek? Ve ne kadar aralıkta besleme yapmalıyım?Ekli dosyayı görüntüle 5368Ekli dosyayı görüntüle 5369
Yanlız tür iğneli haberin olsun, dikkat et. Eğer rubraysa avrupa ateş karıncası oluyo zaten.

15 Tem 2020
350
128
185
LV
0

Bu arada bunlar 14-15 dereceye kadar normal durabiliyor. Soğuğa kolay adapte olabiliyorlar. Bazı yerlerde 4-6 derece bazı yerlerde ise 5-10 derece deniyor. Bence ortalama 7 derece iyi.

Users who are viewing this thread

Üst Alt