Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Bir karinca buldum kralicemi bilmiyorum

Mehmet Efe

Yumurta
2 Tem 2024
6
2
15
LV
0

Bu karıncayı bugün buldum kraliçemi bilmiyorum bi bakarsanız iyi olur bide yaklasık 2 haftadır kraliçe arıyorum her gün dışarı çıkıyorum ama bulamıyorum ne yapman lazım nerelere bakmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• 17200038161897866854002030643104.jpg
    17200038161897866854002030643104.jpg
    234.9 KB · Görüntüleme: 257

mabeak

Pupa
1 Tem 2024
78
33
30
LV
0

Bu karıncayı bugün buldum kraliçemi bilmiyorum bi bakarsanız iyi olur bide yaklasık 2 haftadır kraliçe arıyorum her gün dışarı çıkıyorum ama bulamıyorum ne yapman lazım nerelere bakmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
cataglyphıs işçisi bulmuşsunuz buyuk ihtimallede cinsi Nodus

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
406
340
275
Ödüller
7
LV
3

Cinsi cataglyphis değil, messor olduğunu düşünüyorum. Kraliçe bulmak için uygun havada, görebileceğiniz yerlerde aramanız yeterli.

mabeak

Pupa
1 Tem 2024
78
33
30
LV
0

Messor kraliçesi olması hakkında dediyseniz zaten kraliçe değil, eğer messor işçisi olma ihtimali yok diyorsanız sebebini merak ettim.
acısal olarak abdomenı yuvarlak gözüküyor buyuk ıhtıamelle o sebeple messor dedıgınızı dusunuyorum yanlısta degıl bu durumda ancak ıyı bakılırsa abdomenın persfektıf bır durumda kaldıgını dusunuyorum aırıyetten thorax kısmını cataya benzettım

yanlıs anlamayın fıkrınızı yanlıslamıyorum sadece cata olma ıhtımalı daha yuksek o sebeple imkanı yok dedim kim bilir biri çıkacak messor oldugunu şakır şakır söyleyecek ya işte şöyle böyle messordur diye saygı duyarım

iyi forumlar hocam (muhabbet çek at arada)
Messor kraliçesi olması hakkında dediyseniz zaten kraliçe değil, eğer messor işçisi olma ihtimali yok diyorsanız sebebini merak ettim.

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
406
340
275
Ödüller
7
LV
3

Thoraxı fark, etmemişim haklısınız. Cataglyphis veya Camponotus olabileceğini düşünüyorum. Ama Messor olamaz. (Muhabbet kuşu mu)

mabeak

Pupa
1 Tem 2024
78
33
30
LV
0

Thoraxı fark, etmemişim haklısınız. Cataglyphis veya Camponotus olabileceğini düşünüyorum. Ama Messor olamaz. (Muhabbet kuşu mu)
şimdi camponotus deyınce jeton dustu campoda olabılır gercekten(cok buyuk ıhtımal cata ama) (muhabet kuşu : D)

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt