Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Hangi cins?

• Konbuyu başlatan Pend
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14

Pend

Yumurta
2 Ağu 2024
5
5
15
LV
0

Merhabalar, hobiye yeni başlamış biriyim dolayısıyla çok fazla bilgimde yok aşağıda bıraktığım fotoğraftan cinsini tahmin etme şansımız mevcutsa çok sevinirim, gerekli bir şey olduğunu söylerseniz yapmaya çalışırım. Şimdiden çok teşekkür ederim 😊

Ekli dosyalar

• karınca 3.jpg
    karınca 3.jpg
    57.5 KB · Görüntüleme: 326
  • karınca 2.jpg
    karınca 2.jpg
    86.7 KB · Görüntüleme: 276
  • karınca 1.jpg
    karınca 1.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 291

Benzer konular

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Yandan net fotoğraf çeker misiniz?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ve kaç mm?Ayrıca aramıza hoş geldiniz 😁

Formica olabilir veya camponotus.Fotoğraf atarsanız net bir tahmin yapabiliriz.

Son düzenleme:

Pend

Yumurta
2 Ağu 2024
5
5
15
LV
0

Yandan net fotoğraf çeker misiniz?

Ve kaç mm?Ayrıca aramıza hoş geldiniz 😁

Formica olabilir veya camponotus.Fotoğraf atarsanız net bir tahmin yapabiliriz.
Şuan elimde net çekebilicek bir makinam yok yada akşam olduğu için olabilir yarın deneyeceğim tekrar eklerim.

2-3 mm civarında

hoş buldum teşekkür ederim :)

Fotoğraflardan kahin olmamız gerek ama illa bir tahmin istersen formica derim.
Yarın daha net bir fotoğraf çekmeyi deneyeceğim yine de teşekkür ederim

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

O kadar küçük olamaz bence. Yarını bekleyeceğim.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
42
19
15
LV
0

Şehir merkezinde kaldırımda bulduk akşam 6 7 saatlerinde ve rüzgarlı havada.. Farklı noktalarda üzerimize bile uçup kondular. Ama yakaladığımız 2 3 tane kanatlı boyları en fazla 2 3 mm o kadar küçüklerdi onlardan biride bu... Thoraxları yüksek iriydi o yüzden tüpe aldık. Ama gerçekten çok küçükler bi majör kadar bile yoklar.

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3

1722693503053.png

Bahsettiğim petiole kısmı ile birçok karınca türünü rahatlıkla ayırabilirsin, tür cins tayini yaparken olasılıkları azaltmak için birebir yöntemdir

Pend

Yumurta
2 Ağu 2024
5
5
15
LV
0

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar :) 1 hafta kendi halinde bıraktıktan sonra, daha demin açtım ve karşılaştığım manzaranın fotoğraflarını bırakıyorum. umarım bu fotoğraflardan daha belli olur. önceki dediğim gibi çok küçük 2-3 mm kadardı şuan 5-6 civarıdır yüksek ihtimal.

Ekli dosyalar

• IMG_3319.JPG
    IMG_3319.JPG
    96.7 KB · Görüntüleme: 273
  • IMG_3321.JPG
    IMG_3321.JPG
    115.1 KB · Görüntüleme: 269
  • IMG_3322.JPG
    IMG_3322.JPG
    116.9 KB · Görüntüleme: 274
  • IMG_3323.JPG
    IMG_3323.JPG
    115.8 KB · Görüntüleme: 272
  • IMG_3324.JPG
    IMG_3324.JPG
    119.6 KB · Görüntüleme: 269

Pend

Yumurta
2 Ağu 2024
5
5
15
LV
0

Büyümüş olmaz emin misiniz? :oops:
Aynı zamanlarda 5-6 tane aldık buda onlardan biriydi hepsi çok küçüktü ve öldüler ancak şuan attığım üzere diğerlerine göre çok daha büyük. Böyle bir vaka yaşayınca biraz araştırdım ama hiç bir yerde bu konuya dair bilgi mevcut değil. Ancak gözle çok net görülür şekilde büyüme mevcut 🙂

Aynı zamanlarda 5-6 tane aldık buda onlardan biriydi hepsi çok küçüktü ve öldüler ancak şuan attığım üzere diğerlerine göre çok daha büyük. Böyle bir vaka yaşayınca biraz araştırdım ama hiç bir yerde bu konuya dair bilgi mevcut değil. Ancak gözle çok net görülür şekilde büyüme mevcut 🙂
Yabancı bir forumda 3 kaynak buldum. böyle bir durum faktörler dolayısıyla yaşana biliyormuş anladığım kadarıyla. kaynakları aşağıya bırakıyorum. Meraklısı kullanabilir 🙂
  • Ant Queen Development and Colony Founding
  • The Evolution of Ant Queens: Comparative Studies of Growth and Reproduction
  • Ant Societies and Queen Dynamics

Son düzenleme:

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3

Büyüme mevzusu genelde kraliçe yumurtladıktan sonra abdomeninin segmentlerinin arasının açılması ile gerçekleşiyor, ki oda hanifark etmeniz için ufak detaylar :D
ve evet kesnlikle lasius, türü için net bişey söylemem, lasius olması ona doğru bakmak için kafi.

Users who are viewing this thread

Üst Alt