Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Alçıdan formikaryum

DracorixX1

Yumurta
5 Ağu 2024
17
5
15
LV
0

Birkaç sene önce alçıdan bir formikaryum denemesi yapmıştım ve şimdi kullanmak için bir tane daha yapmak istiyorum. Daha önce yaptığım deneme olduğu için nemlendirme gibi şeyleri düşünmemiştim. Bu seferkinde nemlendirmeyi nasıl yapabilirim, aklımda sünger koymak gibi fikirler var ama emin değilim. Bir de alçının türünü ne seçmem gerektiği konusunda bilgim yok. Başka önerileriniz de varsa memnun olurum.

Deneme formikaryumun fotoğraflarını bıraktım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Buda yeni yapacağım formikaryumun kabı
ölçüleri 8x9x16

Ekli dosyalar

• 3.jpg
    3.jpg
    148 KB · Görüntüleme: 283
  • 2.jpg
    2.jpg
    119.1 KB · Görüntüleme: 298
  • 1.jpg
    1.jpg
    118.2 KB · Görüntüleme: 294
  • 4.jpg
    4.jpg
    165.7 KB · Görüntüleme: 271
Son düzenleme:

Benzer konular

M.bybrt

Süper Majör
24 Tem 2020
107
52
105
LV
0

Alcıdan formicaryum yapmanızı önermem. Çünkü alcı nem aldıkça yumuşar ve karıncalar bunu deler çok rahatlıkla. Kalekim gibi fayans yapıştırıcı deneyebilirsiniz bence. Beyaz olsun diyorsanız beyaz çimentolar da mevcut piyasada. Hatta bilmediğimiz daha çok çeşit vardır. Nemlendirme konusunda alcıyla ilgili fikrim yok ama diğer yapıştırıcılarda fikir verebilirim.

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
399
337
275
Ödüller
6
LV
3

Nemlendirme için sünger kullanabilirsiniz. Ama hangi alçı türünü kullanmanız gerektiği hakkında bir fikrim yok.

DracorixX1

Yumurta
5 Ağu 2024
17
5
15
LV
0

Alcıdan formicaryum yapmanızı önermem. Çünkü alcı nem aldıkça yumuşar ve karıncalar bunu deler çok rahatlıkla. Kalekim gibi fayans yapıştırıcı deneyebilirsiniz bence. Beyaz olsun diyorsanız beyaz çimentolar da mevcut piyasada. Hatta bilmediğimiz daha çok çeşit vardır. Nemlendirme konusunda alcıyla ilgili fikrim yok ama diğer yapıştırıcılarda fikir verebilirim.
yapıştırıcı alçı katmanının üzerine mi oluyor delemesinler diye çünkü ben alçıyı kalıp olarak istediğim şekli verebildiğim için tercih ediyorum

Nemlendirme için sünger kullanabilirsiniz. Ama hangi alçı türünü kullanmanız gerektiği hakkında bir fikrim yok.
süngeri ne şekilde kullanabilirim diğer odalara bağlantılı olmayan bir oda gibi mi yapayım yada başka bi yolu var mıdır?

Son düzenleme:

F0RM1CA

Kraliçe
12 Tem 2024
798
414
325
Ödüller
10
LV
4

Yabancı forumlarda alçı yumuşamaz diyordu ama emin değilim.

Ömer Faruk Karanfil

Kraliçe
Deneyimli Hobici
16 Haz 2020
572
447
325
Ödüller
8
LV
3

hocam, daha önce alçı formikaryum yaptım ve tüm koloni nem alan kısımdan kazıp tüm evi basmıştı :D eğer yapacaksan alçı değil daha sert şeyler kullan, sanırım yabancılar kiremit harcı tarzı şeyler kullanıyorlar. Alçı yuva için fikir arıyorsan youtubeda D colony diye bir eleman var, ona bi bakmanı tavsiye ederim çok tatlı fikirleri var.

DracorixX1

Yumurta
5 Ağu 2024
17
5
15
LV
0

peki alçıyı fazla nem çekmemesi için üzerini kaplayabileceğim bi malzeme var mıdır üzerine bi katman gibi şeffaf, aklıma vernik geliyor ama kullanmadım daha önce

Yaptığım alçı kalıba odacıklarını kazdım işaretlediğim yerede sünger ile nemlendirme yapmayı düşünüyorum. Sünger kullanırsam nem işini çözmüş olur muyum başka fikri olan var mı kararsız kaldım.

Ekli dosyalar

• IMG_20240807_152058.jpg
    IMG_20240807_152058.jpg
    180.1 KB · Görüntüleme: 252
  • IMG_20240807_151656.jpg
    IMG_20240807_151656.jpg
    164 KB · Görüntüleme: 263
Son düzenleme:

hsyn1907

Yumurta
8 Ağu 2024
8
3
15
LV
0

Hocam alçı kullanma daha önce ben yaptım alçı nemlendikçe kendini salıyor. İlk etapta böyle formikaryum üstüne pütür pütür bişiler toplandı kenara bunlar ne diye temizledi. sonra bir baktımki alçı yumuşamış, delmişler yeni yol yapıyorlar koloni küçüktü allahtan zamanında fark ettim. Yoksa zehirlene bilirlerdide havalandırma kötü olursa büyük ihtimal zehirler diyede tahmin ediyorum. Alçı yerine kale kim öneririm onuda şu şekilde yap neresi boşluk kalması istiyorsan sünger ve pipetlerden bir şablon çıkart daha sonra onu para bantları ile tuttur daha sonra üstüne kale kim dök. Kuruyunca kabı ters çevir alttan vura vura düşür büyük ihtimalle bulaşık süngerleri yapışacak bende oldığu gibi onları kazıyarak sök tertemiz kafan rahat olsun.

fisher_

Yumurta
27 Mar 2025
4
0
5
LV
0

Birkaç sene önce alçıdan bir formikaryum denemesi yapmıştım ve şimdi kullanmak için bir tane daha yapmak istiyorum. Daha önce yaptığım deneme olduğu için nemlendirme gibi şeyleri düşünmemiştim. Bu seferkinde nemlendirmeyi nasıl yapabilirim, aklımda sünger koymak gibi fikirler var ama emin değilim. Bir de alçının türünü ne seçmem gerektiği konusunda bilgim yok. Başka önerileriniz de varsa memnun olurum.

Deneme formikaryumun fotoğraflarını bıraktım.

Buda yeni yapacağım formikaryumun kabı
ölçüleri 8x9x16

Yakın zamanda yeni bir hobi edindim - Counter-Strike oynamaya başladım! Arkadaşlarımla vakit geçirip yeteneklerimi geliştirmeye çalıştığım heyecanlı bir oyun. Ayrıca sürece biraz heyecan katmak için en iyi kasa açma siteleri platformunu keşfettim. Orada kasalar açıp silahlar için harika skinler elde ediyorum. Bu, ilgiyi artırır ve oyundan daha fazla keyif almanızı sağlar!
Merhaba! Formikaryum yapmak gerçekten çok keyifli bir proje. Nemlendirme için sünger iyi bir seçenek olabilir, ancak süngerin fazla nem tutmaması gerektiğine dikkat etmelisin, çünkü çok fazla nem de mantar oluşumuna neden olabilir. Bir alternatif olarak, nemli bir kumaş parçası kullanarak nem seviyesini kontrol edebilirsin. Aynı şekilde, alt kısmına nemli bir taş veya doğal malzemeler de ekleyebilirsin. Sürekli nemli bir ortam sağlamak için bir mini su buharlaştırıcı da kullanabilirsin.
Alçı seçimi konusunda, su geçirmez özelliklere sahip alçı türleri daha uygun olacaktır. Ayrıca, alçıyı fazla ince yapmamaya özen göster. İnce alçı yapısal olarak zayıf olabilir ve kırılabilir.
Yeni formikaryumunun kabı da güzel görünüyor! Bu ölçülerde, daha fazla yer kaplayacak şekilde bir hava sirkülasyonu sağlayabileceğini de göz önünde bulundur. Nemli bir ortam oluşturmak ve havalandırmayı iyi sağlamak önemli olacaktır.
Başka soruların olursa, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!

Users who are viewing this thread

Üst Alt