Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Şehir içindeki messor karınca Yuvasından kraliçe çalabilir miyim?

anterrarium

Yumurta
31 Ocak 2025
8
2
15
LV
0

Basite indirgendi; Taş altındakiler cepte. Fakat toprakta olan bir yuvadan çalmak ne kadar mantıklı, olduğu gibi bırakmalı mıyım? Adana da karınca kolonileri yeni çıktı yani fazla derine kazmış olamazlar esasen kraliçeye zarar vermeden çıkarabilirim gibi geliyor. Çıkarmamalı mıyım! Birde yasal mı?
Şehrin ortasındaki düzlükte her an inşaa yapılabilir çalsam kimse problem çıkarmaz. Sevinirler. Yuvasından besleyip kraliçe adayları çıkana kadar bekleyedebilirim.
Açıklama;hepsini ayrı ayrı konu altında yazmayayım dedim. Zaten iki seçenek var yap veya yapma.

Son düzenleme:

Benzer konular

1 Ocak 2025
50
26
30
LV
0

Basite indirgendi; Taş altındakiler cepte. Fakat toprakta olan bir yuvadan çalmak ne kadar mantıklı, olduğu gibi bırakmalı mıyım? Adana da karınca kolonileri yeni çıktı yani fazla derine kazmış olamazlar esasen kraliçeye zarar vermeden çıkarabilirim gibi geliyor. Çıkarmamalı mıyım! Birde yasal mı?
Şehrin ortasındaki düzlükte her an inşaa yapılabilir çalsam kimse problem çıkarmaz. Sevinirler. Yuvasından besleyip kraliçe adayları çıkana kadar bekleyedebilirim.
Açıklama;hepsini ayrı ayrı konu altında yazmayayım dedim. Zaten iki seçenek var yap veya yapma.
yapma.

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
409
341
275
Ödüller
7
LV
3

Toprak altındakileri wclemek zorlu olacaktır, yuvalar metrelerce aşagıya uzanabiliyor. Sokakta bulduğunuz kraliçe ile wc yaparak koloniden kraliçe almak eşit derecede yasal, eğer koruma altındaki bir türü wclerseniz ve yakalanırsanız extra ceza yersiniz. Bence yapmayın Messor wc yapmaya değmez, zaten ilkbaharda bolca bulursunuz.

EnesErsoy45

Asker
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
217
213
180
Ödüller
4
LV
2

Taş altındaki koloniye lafım yok, onu almak kolay. Ama toprak altındaki koloni kim bilir kaç cm derine iniyordur, zarar vermeseniz bile koloninin o stresten kurtulup hayatta kalacağını pek sanmam. Ayrıca bu işlerin hiçbiri yasal değil, fakat doğadaki koloniyi almak orman bakanlığına ihbar edilse ceza yenilecek olay. Ufak ve taş altı bir koloniyi DÜZGÜN alabilecekseniz alın. Ha ben kendime o kadar güvenmiyorum, beceremeyebilirim diyorsanız ne hayvanlar işkence görsün ne siz. İnşaat olup öleceklerse ölsünler, taşınacaklarsa taşınsınlar. Ölecekleri durumdan onları kurtarmanız pek bir şey değiştirmiyor, hayvan ben ölecektim artık yaşıyorum da demiyor, yaşamasının yaşamamasına kıyasla bir farkı da yok. Doğada kurtarıp doğaya salsanız dengeyle oynarsınız, doğadan kurtarıp evde besleseniz dengeyle oynarsınız, doğada ölüme terk ederseniz denge devam eder. Müdahale ettikten sonra ne yaptığınız pek önemli değil, her türlü yanlış yapmış oluyorsunuz. Bu işin etiği dar çerçeveyle sınırlı değil. Dar çerçeve o etiğe dahil bile değil.

Emirr

Yumurta
8 Şub 2025
2
0
5
LV
0

Evet fakat sanırım çıkaramam o yüzden vazgeçtim. Sonraki uçuşlara artık.
Kesinlikle öyle yapmalısın.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle öyle yapmalısın.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Users who are viewing this thread

Üst Alt