Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber 7- Kolonimi Nasıl Hızlıca Transfer Ederim ( Karınca Hobisine Başlangıç )

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
7- Koloniyi Hızlıca Nasıl Transfer Ederim?

Öncelikle ışık kaynağı yeterince şiddetli olmalı. Şiddetli olmazsa karıncalar rahatsız olmazlar ve yeni tüpe geçmezler. Işık şiddetini artırmak için daha güçlü bir aydınlatma kullanabilirsiniz veya halihazırda elinizde olan ışık kaynağını tüpe iyice yaklaştırınız. Eğer kullandığınız ampul ısınan ampullerden ise sıcaklık da transferin hızlanmasını sağlayan etkenlerden bir tanesi. Dikkat edin aşırı fazla da ısınmasın ortam yoksa koloniyi kaybedebilirsiniz. Eğer aydınlatmayı ısınan bir ışık kaynağı ile yapmıyorsanız ışığı tüpe dayamanız transfer sürecini ciddi şekilde kısaltacaktır.

Bazı arkadaşlar tüpü güneş ışığına koyarak da yapabiliyor transferi. Tabii ki bunu yaz aylarında yaparken 2-3 dakika aralar ile yapıyorlar yoksa koloni telef olur. Kış aylarında bu süreyi daha uzun tutabilirsiniz.

Eğer eski tüpteki su tamamen bitmediyse tamamen pamuğun kurumasını bekleyin çünkü nem de bir etken olduğundan transfer sürecine etkisi büyüktür.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt