Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Acı Tecrübe

Thunder

Alate
Deneyimli Hobici
26 Tem 2020
407
223
225
Ödüller
6
LV
3
 
Merhaba arkadaşlar bu postu açmamın sebebi yapmış olduğum basit bir hata yüzünden yaşadığım acı tecrübeyi sizler ile paylaşmak ve bu tecrübeden sizin de faydalanmanız özellikle hobiye yeni başlamış arkadaşlar için faydalı olacaktır.

Kendime ayırmış olduğum 2 adet T. Caespitum kolonisi (en en az 100 işçili ve yüzlerce yumurtaya sahip) ve 2 adet L.Niger kolonisi ( en az 50 işçili). Bu kolonilerimi kış uykusuna yatırmak amacı ile balkona koydum yapmam gereken bir kartonun içine koyarak balkona koymamdı fakat ben üşendim fazla uğraşmak istemediğimden sadece üstlerini bir bez ile örterek güneşe karşı önlem almış oldum fakat büyük bir hata yaptım. Rüzgardan bez uçmuş ve koloniler güneşe maruz kalmış tüplerdeki su buharlaşarak diğer tarafa geçmiş ve kolonileri su basmış işçilerin bir çoğunu maalesef kaybettim 4 koloniden 3 kraliçem sağ kurtuldu 4. kolonimin kraliçesi öldü. Gerekli müdahaleleri yaparak transfer işlemlerini gerçekleştirdim.

Yaşadığım tecrübeden ötürü bunu okuyan arkadaşlar gerekli önlemleri almalı ve dikkat etmeli, bunun dışında hiç bir şekilde test tüpünün altına ısıtıcı ped konulmamalı konulacak ise test tüpünün ağız kısmına konulmalı ve gözlemlenmeli, ısı kaynağı daima test tüpünden uzak tutulmalı ve sıcaklığın test tüpündeki suyu buharlaştırmamasına dikkat edilmeli. Umarım kimse yaşadığım olumsuz durumu yaşamaz herekse iyi hobiler dilerim.
 

Benzer konular

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
989
497
325
Ödüller
13
LV
4
 
Geçmiş olsun umarım öteki kraliçeler sağ salim devam ederler
 

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Geçmiş olsun, benzer durumlarla karşılaştığımda o ilk duygu çok kötü oluyor. Umarım kimse yaşamaz ?
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt