Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber African Fire Skink

  • Konbuyu başlatan OkeaN
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:17

OkeaN

Yumurta
6 Ocak 2022
38
38
15
LV
0
 
Merhabalar bugünkü rehber konum ülkemizde de beslemesi legal olan African Fire Skink

1649114435529.png


Bilimsel Adı : Mochlus Fernandi

Hobi Adı : African Fire Skink

Habitat : Nemli, Orman

Bulunduğu Bölge : Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarına özgüdür ve esas olarak açık ormanlık alanlarda, açık otlakların ve yağmur ormanlarının kenarında yaşar.

Büyüme Hızı : Büyümeleri hızlı değildir gençlerin erişkin boyuta ulaşması bir yıldan fazla sürebilir, ömürlerine ilişkin kesin bilgiler olmamasıyla beraber 15-20 yıl yaşadıklarına dair raporlar vardır.

Karakteri : Uysal

Sıcaklık : Serin alan 27-29°C, sıcak alan 32-35°C

Nem : African Fire Skink yüksek nemli alanlardan gelir, bu nedenle tankınız nemli kalmalıdır. Tanktaki genel nem %60-70 civarında kalmalıdır, ancak zaman zaman %40 civarına düşebilir.

Yaşam alanı : Yetişkin bir skink, 70x30x30 kadar küçük bir teraryumda tutulabilir.

Açıklama : African Fire Skink canlı renkleriyle en güzel skinklerden biridir. African Fire Skink, altın bronz sırtlı parlak kırmızı ve turuncu gövdelere sahiptir. Ateş postunun vücudunun geri kalanı siyah, beyaz benekler, çizgiler ve yanlarda, karın altında ve bacaklarda çubuklar var. Diğer deriler gibi, ateş postunun da uzun bir gövdesi, keskin pençeleri olan kısa, sağlam bacakları ve hantal bir kuyruğu vardır. African Fire Skink, ruh hallerine ve çevrelerine göre hafif renk değişimlerine uğrarlar. Fire skinklerini cinsiyetlerini öğrenmek zor olabilir. Erkek Fire Skinkler dişilerden daha büyüktür ve kuyruklarının tabanında daha kalındır. Sağlıklı erkek Fire Skinkler, kulaklarının altında gıdı olarak bilinen bir çıkıntı geliştirir. Dişiler, kalçalarından uzaklaşmaya başlayan kuyruklar sergiler. Bu özelliği fark etmek zor olabilir. Fire Skinkler genellikle yanlış cinsiyetlendirilir ve bir çift üremediğinde, yetiştiriciler hayal kırıklığına uğrayabilir.

NOT: UVA ışığına maruz kalan Fire Skinkleri daha sağlıklı olacak ve daha parlak renklere sahip olacaktır. UVA maruziyeti ayrıca metabolik kemik hastalığı olasılığını da azaltacaktır. UVB ışığı, Fire Skinkleriniz için faydalı olabilir. Ayrıca UVB ışığı eksikliğini ateş derinizin yemeğine kalsiyum tozu ekleyerek de destekleyebilirsiniz. Çift ampul armatürü, yangın skink'iniz için hem UVA hem de UVB kaynakları sağlamanıza olanak tanır.

1649114407023.png
 
Son düzenleme:

Benzer konular

UurCan

Majör
Deneyimli Hobici
8 Şub 2022
61
85
60
Ödüller
3
LV
2
 
Çok güzel bir canlı gerçekten... Eline sağlık.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt