Latince Adı : Astronotus Ocellatus
Bakımı : Kolay
Boyutu : Yavruyken ancak 3-4 santimetre boyutunda olan bu balıklar çok hızlı büyürler ve yetiskinliğe eriştiklerinde 30 santimetreyi bulabilirler
Ph: 6,5 - 7,5
Sıcaklık : 23 - 30 derece arası bu balıkların gelişmesi için yeterli sıcaklıktır
Tank hacmi : Balık basına 150 L fakat balıkların boyutları arttıkça 250 Litreye kadar çıkabilmektedir
Yaşam süresi : 10 yıl fakat iyi bir bakım ile ömürleri 2 katına çıkabilmektedir
Menşei/Habitat : Güney Amerika'daki Amazon Nehri anavatanlarıdır
Mizaç/Davranış : Saldırgan balıklardır. Bu nedenle diğer balıklarla aynı akvaryumda yaşam sürmeleri zordur
Tank Arkadası : Agresif oldukları için sadece kendi türü ile bakılması önerilir
Beslenme : Ağırlıklı olarak etobur beslenirler fakat arada ot da yedikleri görülmüştür
Cinsiyet : Cinsiyet ayrımı yapmak zordur
Hastalıkları
Beyaz benek hastalığına yakalanma oranları yüksektir bu yüzden çok dikkatli olmak gerekmektedir
Çözümü :
Süngerli filtreler kullanmayın, hava motorunuz varsa suyu sadece hava motoru ile havalandırın, yoksa bir iç filtreyi tedavi boyunca süngerini çıkartın kullanın amaç suyu havalandırmak hareketlendirmek oksijen olması için. Sonra Biyoteknik Contrablue yahut Biyoteknik Ichthyo, yahut Sera costapur, yahut Deepfixdeepdezopur gibi bir metilen mavisiyle amaç suyu iyi maviye boyayan metilenler. Contra markası etkili değil bir hafta önce bir arkadaş bir haftaya yakın bunu kullandı hiçbir faydasını görmedi sonra Biyoteknik Contrablue aldı 2 gün içinde faydasını görmeye başladı. Neyse hava motoru çalışırken akvaryumu metilen mavisile mavileştirin açık mavi yapın fotoğraftaki gibi.
2. ve 3. gün akşamı renk açılmışsa biraz metilen mavisinden daha damlatın açık maviliği biraz koruyun.
4. gün 1/4 su değişimi yapın yine ilaçla açık mavi yapın bir 3. gün daha üstteki tavsiyem gibi tedaviye devam edin. Metilen mavisi kaliteliyse geçer genelde. geçene kadar devam.
Geçince dış filtre süngerlerini filtre süngerlerini yıkamadan kullanmayın zehirlenme yapar çalıştırınca.
Üzerinde gözükmese bile parazitler 2 haftaya yakın kuluçla içine giriyor parazitler ve o gözle görünen beyaz yumurta kapsülleri oluşuyor. Akvaryumculardan çokta ihtiyaç yoksa yeni balık almaya gerek yok parazit, bakteri hastalıkları taşıması yüksek oluyor. Yada yeni alınan balık 50 litre gibi bir akvaryumda, böyle bir hafta ilaçlanıp hatta birtane mantar ilacı da alıp her 50 litre akvaryum suyu için 8 damla metilenle birlikte damlatıp yeni balığı parazit ve bakterilerden arıntırmakta sonra ana akvaryuma eklemekte fayda var. Elinizde Biyoteknik Mikofish yahut Sera baktopur sıvısı varsa şimdi siz bile kullanabilirsiniz metilenle birlikte o ilaçtanda 50 litre için 5-6 damla birlikte damlatabilirsiniz. Su değişimine çok gerek yok iste ilaçlayın 4. günde 1/4 yapın geçene kadar sonra bildiğiniz gibi devam edersiniz.
Astronot Balığı Özellikleri ve Bakımı - Pet İhtiyaç Blog
Akvaryum balıklarından biri olan astronot balığının özellikleri ve bakımı hakkında tüm detaylı bilgilere bu blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.
www.petihtiyac.com
Son düzenleme: