Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Başlangıç..

ZarisZ

Yumurta
15 Ağu 2022
1
0
5
LV
0

Uzun zaman sonra başlamak için can attığım karınca hobisine başlamak istiyorum artık.

Malzemeleri internetten sipariş verince kargo fiyatı vs diyince pahalıya geliyor. Test tüpü eczanelerde kaç paradır tahminen ?

Kırmızı asestat kağıdı, böyle malzemeler satan japon pazarı tarzı yerlerde bulabilir miyim ?

İlk tür olarak başlangıç türü olan messor bulmak istiyorum bu ay veya eylülde rahatça bulabilir miyim ? veya hangi türleri bulabilirim ? (İstanbulda yaşıyorum.)

Ares

Süper Majör
Deneyimli Hobici
8 May 2022
274
156
140
Ödüller
4
LV
2

Eczanede çok test tüpüne denk gelmedim medikallere giderek alabilirsiniz veya internetten toplu bir şekilde alıp daha da ucuza getirtebilirsiniz. Kırmızı asetat kağıdı neredeyse tüm kırtasiyelerde var.
Çok sık kontrol edip strese sokmayacaksanız messor ile başlayabilirsiniz. Eylül-ekim arası patlama uçuşları olur messor cinsi için o zaman aralığında çokça bulursunuz. Şuanda bile bazı messor türlerinin uçuşlarına denk gelen tanıdıklarım bulunmakta. Crematogaster solenopsis messor bazı camponotus türleri gibi farklı türlerden bulabilirsiniz

Users who are viewing this thread

Üst Alt