Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Bin İşçili Tetramorium sp. Türü Transfer İşlemi

ozmet34

Yumurta
15 Ağu 2021
2
0
5
LV
0
 
Beyler yaklaşık bine yakın işçili bi tetra kolonim var. Ytong dan yuvada besliyorum ve yeni ytong yuvasına geçiricem ancak, sıfır nem, ampül ile full ışık verildiği halde 4 gündür aktarım gerçekleşmedi. Geçmeye başlasınlar diye limon suyu sıktım içine ancak nemsiz bıraktıgım ıcın tüm yumurtaları limonlu suyun oraya taşıdılar. Kafayı yemelik ne yaptıysam yuvalarında rahatsız edemedim. Eski yuvaları tek girişli olduugu içinde 4 gündür besleme yapamıyorum. Bu işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilcek bir tekniğiniz varsa paylaşır mısınız. Yoksa manüel olarak outworlde dökerek geçirmek zorunda kalıcam son çare. Eski yuvaları kullanılmaz halde.


NOT: YENİ YTONG DA NEM DERECESİ VE KARANLIK SEVİYESİ TÜRE GÖRE UYGUN HALDEDİR BUNA RAĞMEN RAHATSIZ OLUP GEÇİREMİYORUM SAYILARI TAHMİNİ EN AZ BİN KÜSÜR KALABALIK KOLONİYİ HIZLI AKTARMAM İÇİN BAŞKA TECRÜBELERE İHTİYACIM VAR.
 
Son düzenleme:

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,982
1,851
475
Ödüller
20
LV
5
 
Demekki yeni formikaryumda eksik birşey var.. limon sıkınca limonun yarattığı nemli bölgeye taşındılar demişsin yeni formikaryumda bol nem ve güzelce karartma yap..
 

ozmet34

Yumurta
15 Ağu 2021
2
0
5
LV
0
 
Demekki yeni formikaryumda eksik birşey var.. limon sıkınca limonun yarattığı nemli bölgeye taşındılar demişsin yeni formikaryumda bol nem ve güzelce karartma yap..
en uygun ortam saglandı. nem oranı da çok iyi durumda karartmayı da hiç açmadım 4 gündür. eski yerlerine ışık zaten 4 gündür kapanmadı ve zaman zaman cama vurarak strese sokuyorum yine bana mısın demiyorlar
 

❀mia

Kraliçe
27 Eyl 2020
738
329
325
Ödüller
8
LV
3
 
Aklıma 200 işçili nylanderia kolonim geldi transfer sorunları o kadar baymıstı ki koloniyi dışarı attım :D uğraşırım diyosan formikaryumu outworlde boşalt ama ölümler olacağının garantisini verebilirim
 

Laputa

Yumurta
5 Ağu 2021
11
1
15
LV
0
 
Ben 100 işçili tetramorium kolonimi buna benzer bir durumda kaybetmiştim. Test tüpünde nem bitince geçirmek için yeni tüpü bağlamıştım ne yaptıysam geçiremedim. Nasıl olsa geçerler diyip iki tüpü yanayana kaba koydum. Şehir dışına çıkmam gerekiyordu geldiğimde maalesef işçilerin çoğu ölmüştü. Sonra da koloniyi kurtaramadım
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt