Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Bir kraliçe karınca ve koloni nereden satın alınır

Karınca_kolonim

Asker
Moderatör Şefi
2 Eki 2022
380
141
185
Ödüller
4
LV
2
 
Öncelikle merhaba

Konumuz : kraliçe karınca ve koloni nereden satın alınır.

Kraliçe karınca bir çok karınca malzemeleri satan sitelerde mevcut oluyor.
Ama diyelim internetten sipariş vermek istemiyorsunuz o zmn ne yapmanız lazım. Yaşadığınız şehirde, ilçe de kraliçe karınca satan birini bulmanız lazım, uygun fiyatlı başlangıç için olan birçok cins mevcut örnek vermek gerekirse ;

Messor
Messor : Başlangıç için en uygun cinstir . Clastrul bir cinstir , ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymaz

images (10).jpeg

Tetramorium : Başlangıç için önerilen cinslerden biridir . Clastrul bir cinstir , ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymaz
images (11).jpeg


Camponotus : Başlangıç için önerilen cinslerin arasında bulunur. Yavaş gelişmesi çoğu hobiciyi sıksa da , mutlaka tecrübe edilmesi gereken bir cinstir , Clastrul bir cinstir , ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymaz.
images (12).jpeg

Pheidole : Başlangıç için olmasa da tetramorium gibi küçük bir cinsi besledikten sonra beslenmesinde sakinca görmüyorum, çok hızlı gelişir , Clastrul bir cinsdir , ilk işçiye kadar besine ihtiyaç yoktur .
images (13).jpeg

Lasius : Beslenmesi kolaydır hızlı gelişir , Clastrul bir cinstir , ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymaz
images (14).jpeg



Koloni almak istiyorsanız çevrenizdeki hobiciler ile alış-veriş yapabilirsiniz .

Peki kraliçe almak istemeyen biri ne yapacak ? Tabi ki de çoğu hobici gibi o da uçuş zamanı kraliçe arayacak , her zaman aradığınızda karşısına kraliçe çıkması düşük bir ihtimaldir . Bazen 4 saat boyunca ararsınız bulamazsınız eve dönerken kapının önünde kraliçe karıncaya denk gelirsin. Bu iş şansa bakıyor, iyi bir şekilde dışarıda bulunan kolonileri gözlemlemeniz her zaman sizin yararınıza olur. Çünkü koloniler uçuş yapmaya hazırlandığı zaman yuva ağzında prens ve prenses adayları görülür.
Iyi hobiler , iyi forumlar

Rehber tarafımca hazırlanmış olup karınca dünyası dışında paylaşılacaksa Kaynak belirtmeniz gerekmektedir .

Not : Resimler alıntıdır
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt