Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Biyoactive teraryum hakkında

Berk1497

Pupa
8 Ocak 2022
59
47
30
LV
0
 
Biyoactive bir teraryum kurmayı düşünüyorum. Tecrübesi ve bilgisi olanlara bazı sorularım var.
Crema kolonisini koymayı düşünüyorum içine. Zemin cocopeat +moss. Springtail ekleyeceğim. Başka yapmam ya da yapmamam gereken neler var acaba. Cam akvaryumdan ziyade pleksi yapıda bir teraryum kullanmayı planlıyorum bunun bir zararı olur mu? Bir de genel tavsiyeleriniz olursa sevinirim ?
 

Benzer konular

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
Bence büyük ve agresif türler tercih etmelisin izlemesi zevkli olur örneğin Camponotus Formica vs diğer küçük türlerin takibi zor olur görsel açıdan.. cremada olabilir belki ama +100 işçi civarı koloni olması lazım..
2 şekilde setup yapman lazım birincisi yaşam alanı ikincisi beslenme alanı ve her ikisindede springtail (yaşam alanı) ve isopods (beslenme alanı) olmalı.. yaşam alanı için benim daha önce 130 civarı işçisi olan formikalara yaptığım plastik kavanoz var alta 2-3 parça kömür çam kabuğu ve üstüne cocopeat ekledim https://www.karincadunyasi.com/forum/konu/yari-prof-bioaktif-teraryum.4871/

Outworld için Cocopeat yerine beyaz akvaryum taşı daha iyi olur
images (13).jpeg

Cocopeat kullanıldığında kazınabilir olmasından dolayı karıncalar outworlde taşınıp yuva olarak yerleşebilirler.. yine aynı şekilde isopods lar için tabana bir kaç kömür parçası ve üstüne taşları ve btikileri ekleyerek tamamen hayal gücü ve zevkine göre dizayn edebilirsin..

Ben bu videodan yola çıkmıştım :)
B
 

Berk1497

Pupa
8 Ocak 2022
59
47
30
LV
0
 
Teşekkürler, büyük bir Crema kolonim var. Bir de kütüklerde yerleşmelerini seviyorum Cremaların. O yüzden o özelliklerini de kullanıp, outworldde birkaç kütük koymayı planlıyorum. Zamanla oyacaklardır.
Yaşam alanı olarak bir formikaryum bağlamayı düşünüyorum, henüz tam tasarlamadım ama belki ytongdan büyükçe bir şey yapabilirim.
Outworldde cocopeat miktarını yüksek tutamayacağım, 3-4 cm kadar. Belki bazı kısımlarına bu akvaryum taşlarından koyabilirim. Ön kısımlarına biraz moss eklemeyi düşünüyorum. En arka tarafına da kütük vs düşünüyorum. Bakalım becerebilecek miyiz güzel bir şeyler ?
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt