Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Bloody Mary Karides - Neocaridina davidi

xqewz

Pupa
Yasaklanmış Üye
8 Ocak 2023
74
25
30
Ödüller
1
LV
1
 
maxresdefault.jpg


Akvaryum karides türlerinden biri olan "Bloody Mary Karides" renkleriyle ve diğer türlere göre su değerlerine daha toleranslı olmasından dolayı hobiciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Akvaryum'da renklerinden dolayı fark etmesi kolay, izlemesi keyifli oluyor.
Karides akvaryumu kurmadan önce
bakteri döngüsü oturmuş bir akvaryuma ihtiyacınız var. (Bakteri kültürü oturmamış bir akvaryumda canlılarınız zamanla ölmeye başlayacaktır.)

Bakımı: Kolay

Boyut: 1-2 cm ve bazen daha da büyük.

pH: 7-7.5

Sıcaklık: (20C - 24°C)

Su Sertliği: Orta (Ne sert ne yumuşak)

Tank Hacmi: Karides başı 10 L.

Yaşam Süresi: 1-2 yıl veya daha uzun

Menşei/Habitat: Çin, Tayvan

Mizaç/Davranış: Sakin canlılardır. Etrafta uçuyormuşçasına gezerler yosun yerler.

Tank Arkadaşları: Saldırgan bir canlı değillerdir, fakat diğer ekleyeceğiniz balıklar bu minik dostlarımızı veya yavrularını yiyeceklerdir. Karides akvaryumuna başka balık tavsiye etmiyorum.

Beslenme: Kendileri yosun yiyerek gelişebilen canlılardır ama canlılarımız daha sağlıklı olmasını istediğimiz için onlara ek takviye yapmamız gerekiyor. Kabuk atmaları için protein oranı yüksek olan karides yemi, ayrıca 2-3 günde bir 5 dakika kaynatarak salatalık, kabak, dut yaprağı, ısırgan otu, bezelye verebilirsiniz. Proteinli yemi haftada 1, sebzeleri 2-3 günde bir vermeniz daha sağlıklı olur. Aynı gün yem ve sebze vermeyin.

Cinsiyet: Cinsiyet ayrımı biraz dikkat gerektirse de ayırt etmesi zor değildir. Dişilerin saddle(sırt) kısmında beyazlık olur, erkekler de bu kısım yoktur. Yumurtalı dişi görseldeki gibi sarı kese taşırlar. Yavru karidesler kesede gelişir, gelişim tamamlandıktan sonra keseden fırlarlar.
Female-and-male-shrimp2-2.jpg


 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt