Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Cata nodus; minor işçi ekleme ve outworld.

ekones1

Süper Majör
21 May 2020
119
88
105
LV
0
 
26.06.2020 tarihinde bulduğum Cata nodus kraliçem için hemen işe koyuldum. Elimde kiraz karideslerimden kalma minik bir dikdörtgen akvaryum vardı.
Hemen temizleyip hazırlamaya başladım.

Karıncaya etkisi olmasa da (sonuçta adı çöl karıncası?) hem kendisini memleketinde hissetsin diye, hem de bana güzel dursun diye basit bir a4 kağıdından arka fon yaptım.

Arka fonu görünce çıldıracağınızı biliyordum, kıskanınız efenim?
Şimdilik böyle oldu
20200626_213449.jpg


Şırınga iğnesinin kapağını kullanarak şekerli su için suluk denedim ama çalışmıyor ?
20200626_213414.jpg


Bu da karıncamız.
20200626_190853.jpg

Sonra baktım benim cengaver cama bile tırmanıyor. ( Üzeri açıkken güneş görsün diye camın önüne koymuştum 1 saat sonra bir baktım dışarı çıkmışş devenin arkasında duruyordu, hemen içeri kattım) Elimde yaptığım model uçaklardan kalan 3mm fotobloğu; fazla bant görüntüsü olmasın diye mötüş el becerilerimle tek parça halinde kestim. Sadece köşelere birer parça para bandı atarak cuk oturan hoş, boyanabilir bir kapak elde ettim.
Elime sinek teli geçince de kapağın üzerine 2 delik deliklerin ortasına da minik bir yemleme kapağı yapacağım.
20200627_135555.jpg

Bu arada şırıngayı biraz gömdüm ve içerisi biraz daha nemlensin diye ıslak pamuk koydum (daha düzen rayına tam oturmadı)

Bunları hallettikten sonra tavsiyeler üzerine (fotoda görünmeyenler de var) evimizin yakınındaki yolda bulunan yaklaşık 3 metre kare içinde bulunan 6 yuvanın herhangi birinden minor işçi çaldım
(dosya boyutu büyüklüğünden fotoyu yükleyemedim onu boşverin)
Yuva ağzında gördüğünüz köleyi buzdolabında 20 dk beklettim (Fazla bekletmişim sanırım öldü sandım ters duruyordu?) sonra attım kraliçenin önüne. Bizim gariban minor da yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bir koklaştılar iki koklaştılar, sonunda köleliğe razı geldi.

Ben de gittim bir sinek avlayıp kanatlarını koparıp canlı canlı attım önlerine (ölü sinekleri yemiyorlar çakallar), bizim minor sineği görünce çıldırdı, sanırsınız cep herkülü, mazluma bir dayak attı bizim çelimsiz minor inanmazsınız. Sonra vurdu sırtına sineği götürdü kraliçenin önüne, içeri aldılar sineği.
Ne yaptılar bilmiyorum ama en son bizim minor, aşçı şapkası takmış dolaşıyordu, herhal kraliçeye sinek yahnisi yapıyor.
20200627_231459.jpg
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt